Bizim atasözlerimiz arasında sıkça kullanılan bir sözcük var; “Bir deli kuyuya bir taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış”

Bazı yönetici pozisyonunda olan insanların yaptıkları öyle işler vardır ki, bunu akıllı insanlar bir araya gelse ne yorumlayabilir, ne de çözebilirler.
Bazı kişiler, araştırmadan, bilmeden öyle bir iş yaptılar ki hakem camiasında büyük yaralar açacak cinsten. Hadi gel de çık işin içinden.
MHK, İHK Başkanları konusunda talimatı uygulama kararı almıştı. İllerden başvurular dün akşam saat 17.00 itibariyle başvuru süreleri bitti.
TFF, hemen bu haberi sitesinden kaldırdı. Bazı illerde hiç başvuru olmamış.
Yukarı da bahsettiğimiz konu işte bu. Talimat çıkaranlar, talimatı illeri iyice araştırmadan jet hızıyla resmi sitelerinden yayımladılar.
İyi de şimdi ne olacak?
İHK Başvuruları yapılmayan illere TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, MHK Başkanı ve MHK üyelerimi bakacaklar?
Başka illerden mi insanlar bulacaklar?
Mesela Balıkesir gibi büyük bir ile başvuru olmamış o ile Bursa’dan mı birileri gelip İHK Başkanlığı yapacak?
Bu olay iki şekilde düşünülebilir. Birincisi bazen bir insan öyle bir şeyler yapar ki, birçok bilgili insan o mesele veya söz ile ilgili düşünür taşınır, çözüm bulmaya çalışır ama bunu başaramaz.
İkincisi ise zaman zaman araştırmadan ve düşünmeden alınan kararlar büyük zararlara yol açabilirler.
Efendiler, şimdi İHK Başkanı bulamıyorsunuz yarın hakem bulamayacaksınız. Geleceği düşünmeden karar alan kişilerin yaptıkları mantıktan uzak, olumsuz işlerden etkilenmemek elde değil.
Dost acı söylermiş.
Hakemin Sesi yıllardan beri hakem camiasının dostudur. Dostunun kusurunu, yanlışını acı da olsa söylüyoruz, uyarıyoruz. Bu sözümüz camianın iyiliği içindir.
Amatör müsabakalarında hakem olmaz ise hazırlıklı olmalıyız.

İHK Başkanlarının sorunları, hakem ücretlerinin enflasyonun çok gerilerde olması çok müsabakanın oynanmayacağını sinyali değil mi?
Sayın Mehmet Büyükekşi, fazla inada gerek yok. “Tek kanatla kuş uçmaz” gelin İHK talimatını yeniden gözden geçirin.
Sizin için bunu değiştirmek 5 dakika
Beş dakikada Beşiktaş değil hakemler için 5 dakika.
Hani hatırlıyor musunuz? Rezerv lig uygulaması yapmıştınız. Çok da iddialıydınız Kulüpler birliği istedi diye anında kaldırdınız.
Hakem camiası da futbol ailesinin bir ferdi değil mi? Camia bu konuda rahatsız gelin bu sese kulak verin ve bu uygulamadan vazgeçin.

Unutmayın, sanatta, sporda, müzikte torpil olmaz. Hakemlikte de olmamalı.