Amatör hakemler Binbir güçlükle görev yapıyorlar ama boşuna “havanda su dövmeye devam ediyorlar.

Bu amatör hakemlerin çoğu öğrenci. Hala babalarından aldıkları harçlık ile yaşamlarını sürdürürken bir taraftan da sevdalı oldukları futbol hakemliğini cep harçlığından harcayarak yapmaya çalışıyorlar. Ücretler zamanında yatmıyor. Bu çocuklar 5-6 hafta ceplerinden harcayarak nasıl dayanacaklar? Bazıları
bu yüzden hakemliği bıraktı. Bazıları da bırakma aşamasında.

İl Hakem Kurulları hakem bulmakta sıkıntı çekiyorlar. Bir İHK Başkanı hakem bulamadı diye vize yaptırmamış hakeme bile maç vermiş. Gel de “Ayıkla pirincin taşını”.
Aday hakem kursu açsan ne olacak.
Hakem öyle kolay mı yetişiyor?

Türkiye’nin her ilini tarayan Hakemin Sesi’ne hergün binlerce mesaj geliyor.

TFF yönetimi acilen şu amatör hakemlerin ücretlerini gözden geçirip günümüz şartlarına uygun hale getirmeliler. Bir de nasıl çalışanlar maaşlarını günü gününe alıyor, hakem ücretleri de zamanında hesaplara geçmeli.

Amatör hakemler kan ağlıyor. Çok kişi hakemliği bırakıyor. Gelin bu sese kulak verin ve bu insanları mağduriyetini giderin.
Hakemliğin lokomotifi olan İstanbul’da İl Hakem Kurulu Başkanı Emre Kosif Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bir yazı yazmış. Diyor ki; Elimizde yeterli sayıda hakem olmaması nedeniyle 39 ilçede oynanacak olan müsabakalara hakem ataması yapmamız mümkün olmamaktadır.
İşte amatörlerde geline nokta burası. Sadece İstanbul mu? Çok ilde maçları oynatmak için hakem bulunamıyor. Bazı il hakem kurulları ise yukarılara terfi için hakem bulamıyor.
Eyy hakemliğin kitabını yazanlar şimdi eserlerinizle övünüyor musunuz? Yıllarca kin tohumları ektiniz. Kendi menfaatleriniz ve koltuk sevdası için hakemleri birbirine düşürdünüz vede düşürmeye devam ediyorsunuz. Yazık hakemlik tarihinin en kötü günlerini yaşıyor. Önüne gelen de hakem dövüyor. Bu günlere gelmede kimler suçlu ise ayağa kalksın.