Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde pancar sökümü sırasında çıkan silahlı kavga faciayla sonuçlandı. Aralarında husumet bulunduğu iddia edilen taraflar arasındaki olayda baba, iki oğlu ve kardeşi hayatını kaybetti.
Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine bağlı Akdeğirmen köyünde, tarlada pancar sökümü yapıldığı sırada silahlı kavga çıktı. İddiaya göre Ç.A. ile İlhan Karasu, oğulları Sefa ve Ali Karasu ile kardeşi Halit Karasu arasında geçmişe dayanan husumet nedeniyle tartışma yaşandı.
Tartışma silahlı saldırıya dönüştü
Tarlada başlayan sözlü tartışma kısa sürede büyüdü. Ç.A., yanında taşıdığı tabancayla karşı tarafa ateş açtı. Kurşunların isabet ettiği İlhan Karasu, oğulları Sefa ve Ali Karasu ile kardeşi Halit Karasu olay yerinde yaşamını yitirdi.

Köye komando birlikleri sevk edildi
Silah seslerinin ardından yapılan ihbar üzerine bölgeye jandarma, komando birlikleri ve sağlık ekipleri gönderildi. Güvenlik güçleri köyde ve olayın yaşandığı tarlanın çevresinde geniş önlem aldı. Cumhuriyet savcısı ve olay yeri inceleme ekipleri bölgede çalışma gerçekleştirdi. Hayatını kaybeden 4 kişinin cenazesi, otopsi işlemleri için Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü.
Dört kişinin ölümünden sonra teslim oldu
Silahlı saldırının ardından olay yerinden ayrılan şüpheli Ç.A., Alatarla Jandarma Karakolu'na giderek teslim oldu. Gözaltına alınan şüpheli hakkında başlatılan soruşturma sürüyor. Olayın çıkış nedeni ve taraflar arasındaki husumete ilişkin iddialar araştırılıyor.




