Reşadiye Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kaplıca Travertenleri ve Çevre Rekreasyon Projesi’nin yapımına başlandı.

Reşadiye Kaplıca1Temel atma törenine Reşadiye Kaymakamı Eymen Özer, Reşadiye Belediye Başkanı Ergül Ünal, MHP İlçe Başkanı Batuhan Kargılı, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Karaca, BBP İlçe Başkanı Kemal Seylek, Yolüstü Belediye Başkanı Mustafa Altın, Çevrecik Belediye Başkanı Nazım Demirkol, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaplıca suyu travertenlerden akacak

Projenin dikkat çeken bölümlerinden birini, Reşadiye Kalesi’nden idari binanın bulunduğu bölgeye kadar uzanması planlanan traverten alanı oluşturacak. Belediye tarafından verilen bilgiye göre travertenlerde ilçenin termal ve kaplıca sularından yararlanılacak.

Proje kapsamında farklı büyüklüklerde açık termal havuzların da yapılması planlanıyor.

Reşadiye Kaplıca3-1Restoran, seyir tepesi ve yürüyüş yolları yapılacak

Rekreasyon alanında 30 metrekarelik idare binası, 42 metrekarelik yarı açık sergi ve sunum alanı, 15 metrekarelik depo ile 27 metrekarelik satış ve mağaza birimi bulunacak.

Karabük Zirvede Tokat Takipte Sert Düşüşe Direniyor Yükseliş Trendini Koruyor
Karabük Zirvede Tokat Takipte Sert Düşüşe Direniyor Yükseliş Trendini Koruyor
İçeriği Görüntüle

Ayrıca 100 metrekare kapalı restoran, 95 metrekare açık yeme-içme alanı, kadın ve erkek mescitleri, abdesthane, tuvalet ve soyunma birimleri, bebek bakım odası ve engelli tuvaleti yapılacak.

Projede 300 metrekarelik çim ve peyzaj alanının yanı sıra çocuk oyun parkı, seyir tepesi, açık temizlik ve arınma alanları ile yürüyüş yollarına da yer verilecek.

Reşadiye Kaplıca4Reşadiye Belediye Başkanı Ergül Ünal, projenin ilçenin doğal ve termal kaynaklarını turizmle buluşturmasının hedeflendiğini belirtti. Ünal, projeye sağlanan katkılar nedeniyle AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, AK Parti Tokat Milletvekili Cüneyt Aldemir, MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut ve belediye personeline teşekkür etti.

Reşadiye Kaplıca5

Kaynak: Haber Merkezi