Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın imzasıyla 81 il valiliğine genelge gönderildi. Aile ve sosyal hizmetler il müdürlükleri ile sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarını da kapsayan düzenlemeyle kış aylarında hiçbir vatandaşın sokakta kalmaması hedefleniyor.

Tokat'ta evsiz vatandaşlar tespit edilecek

Genelge doğrultusunda Tokat'ta da barınacak yeri bulunmayan, sokakta yaşayan ve kimsesiz vatandaşların tespiti yapılacak. Belirlenen kişiler, kamu misafirhaneleri ve otellere yerleştirilerek soğuk hava koşullarından korunacak.

Tokat’ın Bu Köyünde Cumhuriyet Bayramı Böyle Kutlandı! Görüntüler Beğeni Topladı
Tokat’ın Bu Köyünde Cumhuriyet Bayramı Böyle Kutlandı! Görüntüler Beğeni Topladı
İçeriği Görüntüle

Sadece barınma değil, diğer ihtiyaçlar da karşılanacak

Uygulama yalnızca kalacak yer sağlanmasıyla sınırlı olmayacak. Vatandaşların temizlik, sağlık, temel gıda ve giyim ihtiyaçları da karşılanacak. İhtiyaç duyulan durumlarda psikososyal destek de verilecek.

Kış boyunca tedbirler uygulanacak

Tokat'ın da aralarında bulunduğu 81 ilde yürütülecek çalışmalarla özellikle soğuk günlerde sokakta kalmak zorunda olan vatandaşların korunması amaçlanıyor.

Bakanlığın genelgesi kapsamında ilgili kurumlar, ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi ve uygun barınma alanlarına yerleştirilmesi için çalışma yürütecek.

Kaynak: Haber Merkezi