Tokat Valiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yıl dönümü nedeniyle düzenlenecek programı duyurdu. Kentteki kutlamalar sabah saatlerinde başlayacak, akşam fener alayıyla sona erecek.
İlk tören Atatürk Anıtı’nda
Program saat 09.45’te Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’nda başlayacak. Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri anıta sunulacak. Ardından saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak.
Tebrikler Valilik makamında kabul edilecek
Saat 10.15’te Tokat Valisi Abdullah Köklü, beraberinde Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı ile birlikte Valilik makamında protokolün bayram tebriklerini kabul edecek.

Cumhuriyet Meydanı’nda bayram töreni yapılacak
Kutlamalar saat 10.45’te Cumhuriyet Meydanı’nda devam edecek. Vali Köklü, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı törene katılan askeri birliklerin, okulların ve vatandaşların bayramını kutlayacak.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Cumhurbaşkanının 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okunacak. Şiirler ve halk oyunları gösterileriyle devam eden programda günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak. Tören, resmi geçişle tamamlanacak.
Akşam fener alayı var
Akşam saat 18.45'te Vali Köklü şehirdeki bir otelde kabul töreni gerçekletşrecek. Tokat’taki 30 Ağustos programının bir sonraki etkinliği ise fener alayı olacak. Saat 20.00’de Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak yürüyüş, Hıdırlık Tesisleri’ne kadar devam edecek. Lunapark alanında ise 20.30'da başlayacak Tuğçe Kandemir konseri ile coşku tavan yapacak.




