Niksar ve Erbaa ilçelerimizde futbol takımları sezon hazırlıklarına başlayıp, kadroları oluştururken Tokat merkezde ölüm sessizliği hakim. Niksar, Bal Ligi için çalışmalara kendi tesislerinde başlarken, 3. ligde mücadele edecek olan Erbaaspor, genel kurul ile yeni yönetim belirleyerek transfer çalışmalarına başladı.

Diğer taraftan federasyon kararı ile ligde kalan Tokatspor A.Ş.’de tam bir sessizlik hakim. A.Ş.’nin üçüncü lige takım çıkarıp çıkaramayacağı belirsizliğini koruyor. A.Ş. Başkanı herhangi bir açıklama yapmazken transfer tahtasının açılması için bir iddiaya göre 2 trilyon para gerekiyor.

Tokat’ta; A.Ş.’ye yönelik ciddi tepkiler belirmeye başladı. Bir kısım taraftar ve Tokatspor kongre delegesi A.Ş. yapısı ile her hangi bir sonuç alınamayacağını söyleyerek, yeni bir amatör futbol yapılanmasının gerektiğini söylüyorlar. İlçe belediyeleri futbola tam destek verirken Tokat merkezde belediyemizin ağırlığı voleybola verdiği gözleniyor. Voleybolun giderek artan popülaritesi önemli olmakla birlikte, futbola hiç pirim verilmemesi Tokatlı futbol severleri derinden üzüyor.

Bu durum şu soruyu akla getiriyor; Tokat merkezde futbolun kalemi kırıldı mı?… Görünen köy kılavuz istemez. A.Ş. yapısı ile fazla bir yol alamayacağımız görünüyor. O zaman vakit kaybetmeden yeni Tokat amatör futbol yapılanmasını hayata geçirmemiz gerekiyor. Burada Tokat belediyemize önemli bir rol düşüyor. Kamuoyunda belediye başkanımızın futbola neden soğuk davrandığı üvey evlat muamelesi yaptığı soruları soruluyor. Belediye başkanımızın Tokat ili için bir futbol takımı için taşın altına elini koymasını sporseverler bekliyor. Bu arada sürenin hızla daraldığını söylememiz gerekiyor.