Tokat’ın Zile ilçesinde yüzlerce yıldır yaşatılan 40 Hatim geleneği, Ulu Cami’de sabah namazının ardından başladı. İlçenin kazadan, beladan, afetlerden ve düşman işgalinden korunması niyetiyle gerçekleştirilen okumalar, 40 gün boyunca devam edecek.

Her sabah bir hatim okunuyor

Zile’nin köklü gelenekleri arasında yer alan program kapsamında Ulu Cami’de her sabah bir hatim okunuyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği buluşmalar, ilçenin manevi hayatında önemli bir yer tutuyor.

Nesilden nesile aktarılan bu gelenek, yıllardır aynı camide sürdürülüyor.

Hatim sonrası çorba geleneği yaşatılıyor

40 Hatim okumalarının ardından camiden ayrılan vatandaşlar, ilçe merkezindeki lokantalarda buluşuyor. Birbirlerine çorba ısmarlayan Zileliler, sabah sohbetleriyle bu geleneği sürdürüyor.

İbadetin yanı sıra komşuluk ilişkilerini de güçlendiren buluşmalar, 40 gün boyunca devam ediyor.

Tokatlı milletvekilinin damadı vefat etti
Tokatlı milletvekilinin damadı vefat etti
İçeriği Görüntüle

Zileliler 40 gün boyunca Ulu Cami’de buluşacak

Zile’ye özgü olan 40 Hatim geleneği, bu yıl da vatandaşların katılımıyla başladı. Sabah namazının ardından gerçekleştirilen okumalarla Ulu Cami, 40 gün boyunca ilçenin manevi buluşma noktası olacak.

Kaynak: Zile Kültür - Haber Merkezi