Erbaa’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gururu ve heyecanı, düzenlenecek dev fener alayı yürüyüşüyle zirveye taşınacak. Erbaa Devlet Hastanesi tarafından organize edilen anlamlı kutlama programı, 29 Ekim 2026 Perşembe günü akşamı saat 18.00 itibarıyla start alacak.
Cumhuriyet’in 103. yaşını hep birlikte kutlamak isteyen Erbaalılar, etkinlik saatinde Erbaa Devlet Hastanesi önündeki toplanma alanında bir araya gelecek. Kortej, bando takımının çalacağı marşlar ve coşkulu ezgiler rehberliğinde Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüyüşe geçecek.
Yürüyüşün en görsel ve gurur verici anlarından birini ise özel olarak hazırlanan 100 metre uzunluğundaki dev Türk bayrağı oluşturacak. Ellerde taşınacak devasa al bayrağın yanı sıra büyük ebattaki Türk bayrakları ve yakılan meşaleler, fener alayı boyunca Erbaa caddelerini ve sokaklarını aydınlatacak.

Yediden yetmişe tüm ilçe sakinlerinin katılımına açık olarak planlanan bu tarihi buluşmada Erbaalılar, Cumhuriyet’in 103. gurur yılında tek yürek halinde ay-yıldızlı bayrağın gölgesinde birleşecek.
Etkinlik için yayımlanan ve "Cumhuriyet hepimizin" vurgusu yapılan davet duyurusunda; "Cumhuriyetimizin 103. yılını, hep birlikte, coşkuyla yürüyeceğimiz fener alayı ile kutluyoruz. Tüm hemşehrilerimiz davetlidir." ifadelerine yer verilerek tüm Erbaa halkı bu gurur yürüyüşüne davet edildi.





