Tokat Belediye Plevne spor takımı evinde altın fırsatı teperek büyük bir şanslarını kaçırdılar
Tokat Belediye Plevne spor futbol takımı geçen hafta Cumartesi günü evinde oynadığı Balıkesir spor maçında alacağı 3 puanla ligin 4 sırasına yerleşecekti. Balıkesir spor maçından önce zorlu ege deplasmanında Bergama spor maçında aldığı 3 puanla ligde oynadığı maçlarda ilk defa deplasmandan galip dönüyor ve ilk deplasman galibiyetini almıştı.
Tüm spor severler hafta içi olmasına rağmen zamanı olanlar maça ilgi göstermiş türbinler gelen seyircilerle doluyordu. Tabi işi olan esnaf olanlar maça gelememişlerdi ama gelenlerde takımlarına destek veriyorlardı. Tokat Belediye Plevne spor takımı ligde üst sıralar için Balıkesir spor takımını mutlak yenip 3 puan almak zorundaydı.
Tokat Belediye Plevne spor takımı maça iyi başladı. Rakibi gol olana kadar zaman zaman presi ile boğarak kendi alanına hapis etse de rakipte ev sahibi takımın kalesine çokta tehlikeli gol pozisyonları bulamadı desek yerinde olur. Maçın 26 dakikasında korner atışından gelen topu karambol pozisyonunda yılların tecrübe abidesi defans futbolcumuz Berk Kal topu ağlara gönderirken maçta durumu 1-0 yapıyordu.
Bu gole sahada futbolcularımız yedek kulübemiz türbinlerdeki taraftarlarımız mutlu oluyordu. Tüm spor severler takımın rahatlaması için 2 golü beklerken birden takım oyunu yavaşlatmaya başladı. Futbolumuzun sahada en büyük zaman çamla zaman geçirme hastalığına hakemlerimizin çanak tutmaması gerekiyor. Balıkesir spor takımı golü yemiş morali bozulmuş biz takım olarak ev sahibi olarak rakibin üstüne gitmemiz gerekir.
Galip takımımız ama oyunu biraz daha kontrollü ve rakibin üstüne cesaretle gitsek bizi rahatlatacak golü bulacağız ama takımımız oyunu yavaşlatıyor. Rakip Balıkesir spor takımına can suyu veriyoruz oyunu yavaşlatıp rakibi oyuna ortak ediyoruz. Maçta 1-0 galibiz ama golden 6 dakika sonra kendi kaderimizi kendimiz belirliyoruz maçta. Burada açık söylemek gerekiyorsa futbolcumuz Mustafa Sağıroğlu burada gereksiz ve olmayacak pozisyonda rakibi yaptığı inanılmaz hata ile gördüğü kırmızı kartın affı yok.
Top rakip alanda rakip topu bu futbolcumuzdan kurtarıyor daha orta sahayı geçmemiş koşsa topu belki de rakipten tekrar alacaksın. Ama gereksiz rakibe topsuz pozisyonda yaptığın hareketin cezası kırmızı karttır. Takımı gereksiz yerde sahada 10 kişi bırakman takım arkadaşlarının emeğine saygısızlıktır. Sahada kalsan belki takımın maçtan 3 puan alsaydı bugün Tokat Belediye Plevne spor takımı ligde 18 puanla bugün 4 sırada olacaktık. Kalan son 3 maçta alacağımız puanlarla ligin ilk yarısını play of barajının içinde bitirecekti.
Tokat Belediye Plevne spor takımının bir il takımı olarak sıralamadaki yeri hiçte yakışmıyor. Bu takımı yüceltecekte düşürecekte sporcuların sahadaki performanslarıdır. Hiçbir sporcu giydiği takımın formasından takımdan daha büyük değildir. Büyük umutlarla alınan sporcuların performansları takımın başarısı için yeterli değil. Herkes sahada geçmişteki başarıları ile gündemde olamazlar.
Bir futbolcuya formayı takımın hocası vermez sporcu formayı çalışmaları ile sahadaki başarısı ile alır. Kalan maçlarda alacağımız puanlarla ligin ilk yarısındaki yerimizi futbolcularımızın performansları belirleyecektir.