Üç milyon dolarlık yatırım için…
Diyeceksiniz ki bu ne?
Yatırım, Gayrımenkul ve Turizm alanlarında çığır açan projelere imza atan Hintli yatırımcı bir firma.
Tokat ve çevresinde yaklaşık 49 iş insanı ile 3 milyon dolarlık yatırım yapacaklarmış. Varlık sınıfları yerleşim, yatırım türleri yap işlet ve sat, bu işlem için 16502m2 alan sahiplenilmiş ya da sahipleniliyor. Varlık yerleri ise Topçam etekleri ve Niksar ilçemiz olarak lanse ediliyor.

Destekçileri?
Yatırım Ofisi - Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı,
Tokat Valiliği - Türkiye Cumhuriyeti
Almus Belediyesi
Turizm ve Kültür Bakanlığı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı

Orta KaradenizKalkınma Ajansı
Türkiye Cumhuriyeti'nin Hindistan Cumhuriyeti Büyükelçiliği
Tokat Ticaret ve Sanayi Odası
Travelshop Türkiye
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ve Amana İnşaatları olarak lanse edilmişler.

Tokat Villa Topluluğu olarak adlandırılan yatırım planlamasının tanıtımında Tokat Views Villa Community için yerel ve uluslar arası alıcıları cezp edecek diyor.
1. Bodrumlu 7+1 Villa (12)
İsteğe bağlı: Yüzme havuzu ve çardak
2. Bodrum katlı 3+1 Villalar (18)
İsteğe bağlı: Yüzme havuzu
3. Club House (Yüzme Havuzu, Spor Salonu, Sauna, Etkinlik Alanı)
4. Market şeklinde yer alıyor.

Bu konu hakkında teferruatlı bilgi sahibi olan yerlerden daha ayrıntılı bilgiler için bir çalışma yapmalıyız. Ancak ilk ulaştığım bilgilere göre firma daha çok bungalov şeklinde tatil ve yaşam yerleri yapıp işletip daha sonrasında satmak üzere organize olmuş şirket.
Şirket yetkilisi de Tejamul Hüseyin hint asıllı bir yatırımcı.

Buraya kadar bu bilinmeyende bir terslik olmasa da bundan sonrası sanki biraz garip. Bu firma yabancı menşeili bir firma.
Sanırım, bahsettiği işlemleri de yapabilmesi için yerli yatırımcılara ya da ortaklara ihtiyaç duyuyor. Burada da bir sıkıntı yok gibi.
Ancak, ortaya atılan iddialara göre firma Tokat'da yapacağı yatırımlar için aldığı yada almaya çalıştığı arazileri bir memur üzerine alıyor. İş alanlarında kullanacağı araçları da yine bu memur üzerine alıyor. Memurun şu veya bu olmasından ziyade bu yukarıdaki destekçilere bakıldığında gayet resmi bir yatırım planlamasının neden böyle bir yol tercih düşündürücü.
Koskoca şirket bir memurdan ne bekler? Onun üzerine yatırım mı yapar, hep soru işaretleri dolu.
Ben de araştırıp anlamaya çalışıyorum. Bir turizm derneği ve başkanı ile alakalı olarak ortaya atılı iddialar can sıkıcı olabilir. Bu memurun yaşanılanlara endeksli olsa gerek veya memuriyet hayatındaki yaşadıklarından olsa gerek, devletin kendisine tahsis ettiği odasına gizli kamera kaydı koyarak, kendisini güvene aldığına kadar gidiyor. İddialar ve şikayetler çokça.
Ne tarafından bakarsan bak benimde biraz kafam allak bullak olmadı değil.
Memuriyet açısından mı baksam, yabancı kökenli bir firma ile ortak işlerin yapılması mı desem, yoksa daha farklı düşünüp röntgencilik mi desem, ad koyamıyorum.
Bu konu benim olduğu gibi eminim sizleri de meraklandırdı.
Napacağız!...
İnşallah karmaşayı çözüp ortaya çıkartacağız.