Neden bu dönem tarafsızsın diyenler için ‘İnsanlar onlar için ne yaptığınızı anlamazlar, ta ki siz yapmayı bırakana kadar’ sözünü hatırlatıyorum.

Siyasi tarafsızlık gazeteciliğimin son döneminde memleketime karşı da bir sorumluluğum.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 25 Mart Pazartesi günü Hüseyin Akbaş Spor Salonunda miting yapacak.

Bugünden itibaren Tokat’ın gözü kulağı Recep Tayyip Erdoğan üzerine olacağını düşünüyorum.

19 Mart’ta Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Tokat’taydı. İftar proğramının hemen sonrasında Yüksek Kahve ya da Demokrasi Meydanında düzenlenen miting ile Tokatlılarla buluştu.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Tokatlıların teveccühünden oldukça memnun kaldı. Tokatlılarda Fatih Erbakan’ı meydanı doldurarak güzel bir karşılama yaptılar.

Yeniden Refah Partisi Tokat Belediye Başkanı Muhammet Baki Kuzey’e, Genel Başkan Fatih Erbakan ziyareti moral ve destek oldu.

Milliyetçi Hareket Partisi ve Ak Parti Mahalle Mitingleri de çoşkulu geçiyor. 

Milliyetçi Hareket Partisi Tokat Belediye Başkan Adayı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu mitinglerde Tokat’ta Değişime Doğru emin adımlarla mesajı veriyor. 
Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat’ın imar, altyapı, trafik, işsizlik gibi sorunlarının olduğunu mitinglerde belirterek, “MHP olarak yola çıktığımızda insanlarımızın, mahalle mahalle Tokat’ımızın sorunlarını biliyorduk. Bu sorunların üstesinde gelecek kadrolarımız hazır. Bu sorunların üstesinden gelecek projelerimiz hazır. Bu projeleri hayata geçirecek kaynaklarımız da var. Tokat’ta değişim başladı, 1 Nisan’da Belediyeyi aldığımızda kronik tüm sorunları kısa süre içerisinde sırasıyla çözeceğiz’ diye partililere sesleniyor.

Tokat Milletvekili Yücel Bulut yaptığı konuşmada mahalleye onlarca yıldır çivi çakılmadığını söylerken Belediye Başkan Adayı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, çözemeyecekleri sorunun olmadığını, projelerinin hazır olduğunu söylüyor.

Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Eyüp Eroğlu ‘ "Alnımız açık, hizmetlerimiz açık, yaptıklarımız açık ve yine yapacaklarımızda açık, Ben Recep Tayyip Erdoğan'ın bir neferiyim. Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin bir neferiyim. ben AK Parti'nin belediye başkan adayıyım. Bu gurur bize yeter mesajı veriyor.
Açıkladığı yeni 101 projenin şehre büyük ufuk katacağına dikkat çeken Eroğlu, "Bunların hepsini yapacağız. Bu AK Parti sözüdür. Bu yüz bir proje Recep Tayyip Erdoğan sözüdür" söylemlerini öne çıkartıyor.
Eroğlu dünkü Mahmut Paşa Mahallesindemitinginde ise kendisi hakkında ki iddialarda cevap verdi. Eroğlu ‘ Cumhur İttifakı ülkemiz devam ediyor. Biz hem 2009 seçimlerinde hem de 2024 seçimlerinde yani şu anki seçimlerimizde Tokat'ta, Yerel'de bir Cumhur İttifakımız yok. Herkesin kendi adayı. Biz bugüne kadar bir tane dahi olsun Cumhur İttifakı'nın ruhuna uymayan Cumhur İttifakı'nın asla aleyhine bir tane cümle kullanmadık. Asla da kullanmayız. Çünkü bizim için önemli olan ülkemizdir, vatanımızdır, bayrağımızdır. Ama son zamanlarda sataşmalar görüyorum. Son zamanlarda yanlış beyanlar duyuyorum. Son zamanlarda algılar görüyorum. Olmayan, yapılmayan, Tokatta güya hizmet edilmeyen hususlar olduğunu dinliyorum. Bugün 42 tane mahalleyi bir çırpıda sayamayanların çıkmış şimdi Tokat'ta hani nerede kentsel dönüşüm yapıldı dediğini yine şehrin çay mahallesine, imarda adamına göre iş yapıldı dediğini gençlerin yine bahtsız olduğunu Türkiye'de Tokat'ın yönetilemediğini, Tokat'ta hiçbir şey yapılmadığını söylüyorlar. Değerli dostlar el insaf ya. El insaf diyorum ya. Peki diyorum hadi gel beraber gezelim. Hadi neler yapıldığını ben göstereyim. Bir hayırlı uğurlu olsun deyin ya" sitem etti..

Son 9 günde meydanların ateşi yüksek. Mitinglerde her iki aday içinde çoşkulu bir kalabalık var.

Bugüne kadar sorunsuz bir şekilde Tokat’ta başkanlık yarışı yürüten iki adaydan  Eyüp Eroğlu ve Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’nu tebrik ederim.

Bugün itibari ile seçim yasakları başladı. Anket gibi yönlendirici yayınlar yapmakta yasak.

Ak Parti Milletvekilleri Yusuf Beyazıt ve Cüneyt Aldemir’in mitinglerde partililerden alkış gelmiyor. MHP Milletvekili Yücel Bulut mitinglerde partililer tarafından adeta meydanlar yıkılırcasına alkış alıyor.
İlçelerimizde de mitinler yapılıyor. İlçe listemde ilk yazdıklarım şu an önde gidiyor.

İlçelerimizde ise Zile MHP-CHP arasında seçim yarışı var.
Turhal’da Ak Parti- CHP
Pazar’da Ak Parti- MHP
Sulusaray MHP-Ak Parti
Yeşilyurt MHP – Ak Parti
Artova Ak Parti- MHP
Reşadiye MHP – Ak Parti 
Niksar Ak Parti – MHP
Başçiftlik MHP- Ak Parti
Erbaa MHP- Ak Parti

Bu gözlemlerin anket ve verilere göredir.

Saygılarımla.