Tokat'ta Dev Enerji Yatırımında Kritik Eşik Aşıldı! Güvenli RES'e ÇED Onayı
IC Enterra Yenilenebilir Enerji'nin Tokat'ta hayata geçireceği Depolamalı Güvenli Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci tamamlandı. Proje, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından "ÇED olumlu" kararı alarak yatırım sürecinde önemli bir aşamayı geçti.
Şirketin 485 megavatlık depolamalı üretim portföyü kapsamında yürüttüğü yatırımlar arasında yer alan Güvenli RES, daha önce ÇED olumlu kararı alan Depolamalı Ömer RES, Çelebi ve Kanara RES, Yörgüç RES ile Akçahalil RES projelerinin ardından onay alan son proje oldu.
16 Türbin Kurulacak
Tokat'ın Başçiftlik ve Reşadiye ilçelerinde kurulacak santral, toplam 16 rüzgar türbininden oluşacak. Proje kapsamında 103,2 megavat mekanik, 100 megavat elektrik kurulu güç ile 100 megavatsaat enerji depolama kapasitesi oluşturulacak.
Depolama sistemi sayesinde rüzgardan elde edilen elektriğin daha dengeli şekilde şebekeye verilmesi ve yenilenebilir enerji üretimindeki sürekliliğin desteklenmesi hedefleniyor.
Enerji Arz Güvenliğine Katkı Sağlayacak
IC Enterra CEO'su Cem Aşık, depolamalı Güvenli RES yatırımının yalnızca şirket portföyünü büyütmekle kalmayacağını, aynı zamanda Türkiye'nin enerji altyapısına da katkı sağlayacağını belirtti.
Aşık, "Depolamalı Güvenli RES projemiz, portföyümüzün gücünü artırmanın ötesinde, Türkiye'nin şebeke esnekliğine ve enerjide arz güvenliğine katkı sunacak bir yatırım. Depolama alanındaki bu istikrarlı ilerleyişimizi, ülkemizin enerji dönüşümüne değer katacak yeni projelerle sürdürmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.




