Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen iller arası kültür gezileri kapsamında Tokat'ın Niksar ilçesindeki Çocuk Evleri Sitesi'nde kalan çocuklar, Kastamonu'da ağırlandı. Kültür gezisinde çocuklar, kentin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini yakından tanıma fırsatı buldu.
Tarihi ve doğal güzellikleri gezdiler
Yaz tatilini verimli geçirmeleri, farklı şehirleri tanımaları ve kültürel değerlerle buluşmaları amacıyla gerçekleştirilen program kapsamında Niksar Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü'nde hizmet alan çocuklar, Kastamonu'nun önemli tarihi ve turistik noktalarını ziyaret etti.
Gezi boyunca şehrin köklü tarihi, kültürel mirası ve doğal güzellikleri hakkında bilgi alan çocuklar, keyifli anlar yaşadı.
İl Müdür Vekili çocuklarla bir araya geldi
Program sonunda çocuklar, Kastamonu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Murat Akbaş'ı ziyaret etti.
Çocuklarla yakından ilgilenen Akbaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kastamonu'da edindikleri güzel anıların yaşamları boyunca kendilerine eşlik etmesini temenni etti.
Amaç kültürel gelişime katkı sağlamak
Kastamonu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, bu tür kültür gezilerinin çocukların sosyal ve kültürel gelişimine önemli katkılar sunduğunu belirtti.
Yetkililer, farklı şehirlerden gelen çocukların bir araya gelmesinin şehirler arasında dostluk ve gönül köprülerinin kurulmasına da katkı sağladığını ifade etti.




