Futbolun bir endüstri bir sanayi haline geldiği dünyada Türkiye’de nasibini almış vaziyette.

Takımlarımızın Avrupa müsabakaları başladı. İlk maçlara göre ülke puanı artmış vaziyette. Süper ligde ilk hafta maçları oynandı. Kimse maçları değil hala transferleri konuşuyor. Transfer hareketliliği tüm hızıyla devam ediyor. Avrupa ve dünyadaki futbolcuların akılları karışmış vaziyette. Hangi lige gidelim; Premier Lig, La Liga, Serie A, Bundesliga ve Ligue 1 derken Katar ve Suudi Arabistan futbolcuların akıllarını başlarından almış vaziyetteler. Suudi devleti takımlara transfer yapma konusunda parasal destek vereceğini söyledikten sonra dünyanın en ünlü futbolcuları Neymar dahil bu ülkeye aklamaya başladı. Ülkemizde de transfer süreci biranda hareketlendi. Kulüpler, kadrolarını güçlendirmek için yoğun çaba sarf ediyor. Heyecanla beklenen transfer listeleri ve yeni katılan oyuncular, futbolseverlerin merak odağı haline geldi.


ÇALIMLAR SAHA DA DEĞİL MASADA ATILIYOR!
Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe birbirlerine çalım atmaya devam ediyor. Transferler gerçekleştiğinde de buna "Yüzyılın çalımı" olarak da nitelendiriliyor. Ülkemizin milyonlarca Euro ve Dolarları yabancı futbolculara giderken en çok kazananlar ise menajerler oluyor.
Peki, yabancı futbolcular neden Türkiye’yi tercih ediyorlar?

Futbol kulüplerinin İMKB Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği transfer ücretleri ile medyada yer alan transfer haberlerindeki ücret rakamları üzerinden derlenen verilere göre, Türkiye, futbolcular için ''vergi cenneti'' özelliği taşıyor. Transferde birçok büyük Avrupa kulübünün ödediği rakamlardan aşağı imza atmayan futbolcular, vergi sonrası net kazançlar dikkate alındığında ise Avrupa liglerinde oynayan birçok yıldızı geride bırakıyor. Takımlarımızın alt yapıya verdikleri destekler ise en alt limitte ödenen futbolcunun aldığı ücrete bile yaklaşmıyor.
A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, TFF hakem danışmanları Hugh Dallas ve Powel Gil,Fitness Eğitimcisi Werner Helsen.Kulüpler Birliği hakem danışmanı ise David Elleray. Yukarıya baktığımızda Türk futbolu kimlerin elinde olduğu apaçık ortada. Oldu olacak TFF Başkanı ’da yabancı olsun. Bu kadar yabancı var ve onlara ödenen yüksek rakamlar. Bunlar boşa heba edilen paralardır. Avrupa’da Halil Umut Meler’den başka ses getirecek hakemimiz yok. Alttan gelen de yok. Varsa da köşe başları tutulduğu için kendilerini ön plana çıkarma gibi durumları da yok. Hakemlerin haklarını arayacak bir birim de yok. Her şey iki dudak arasında yapılacak hakem ücretlerinde. Onunda ne zaman yapılacağı belli değil.