Yeniden Refah'ın Tokat'taki ilk adayının sosyal medyada geçmişte yaptığı bir beğeni yüzünden adaylıktan el çektirildiğine dair gelen kulis bilgileri olmuştu.

İşin aslı konunun üstüne çok gitmemiştik. Çünkü hür iradesiyle yapmış olduğu bir beğeni yüzünden partisiyle ilişkisinin bozulması, bir iç meseleydi bizim için.

Ama olayı bir dış mesele haline getirmek için çok çaba harcanıyor. Ne yazık ki genel merkez kararını örtbas etmeye çalışan bazı parti yöneticileri, bu adamcağıza sanki bel altı bir durumu varmış gibi iftira atmaya başladı. Bunları da duyuyoruz ve üzülüyoruz.

Üzülüyoruz çünkü milli görüş anlayışına hiç uygun olmayan şeyleri görünce "nereden nereye" diye, iç geçiriyor insan.

Aday çıkarıyorlar, "aday oldu" diye haber yapıyoruz, rica minnet haberi kaldırtıyorlar. Adayları çekilince "Tokat'ta parti boşa düştü" diyoruz, hemen telefon üstüne telefon ederek onu da rica minnet kaldırtıyorlar. Tatlı dille konuşup istediklerini yaptırınca durum değişiyor. Haberiniz doğru değildi diyorlar. Bak sen!!! Yahu doğru olmayan haberimiz değil ki, sistemsiz, plansız süreç işletme şekliniz.

Ne yani? Neresi doğru değil? Çirkin iddialarınızı mı yayımlasaydık deyince de adama iftira atmayın diyorlar. "Kim diyor söyleyin! Biz de bilelim!" zarfı atıyorlar ki, acaba benim adım da gitmiş mi, ya da doğruya ulaşabildiler mi gibi sorulara cevap arıyorlar. Sanki gerçekten iftirayı ve bu düzeneği partilerinin içindekiler değil, biz kuruyoruz gibi bir intiba oluşturuyorlar. Sonra bir itiraf geliyor... Haberleri bize yanlışlıkla servis ediyorlarmış...

Yer miyiz? Tabi ki hayır. Klasik acemi siyaset... Önce ülke genelinde güzel giden Yeniden Refah'a bakıyorum, sonra Tokat'a bakıyorum... Mevcut Aday Muhammed Baki Güzey, partiyi toparlayabilir mi, gerçekten bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey varsa, o da Sayın Genel Başkan Fatih Erbakan'ın acil Tokat'a el atması gerekiyor.