​​​​​​​Tokat Milli Eğitim Müdürlüğü, okullara gönderdiği bir yazıyla öğrencilere ödev kontrolü yaptırıldığına yönelik iddiaları soruşturmaya başladı.

Hatırlarsanız geçtiğimiz haftalarda birçok okulda öğretmenlerin ödev kontrollerini, ödev kontrolcüsü olarak seçilen öğrencilere yaptırdığına dair iddiaları kaleme almıştım.

Bu durumun akran zorbalığı, kontrolde ve not vermede hakkaniyetsizlik ve çocuğun ödevini doğru yapıp yapmadığı noktasında öğretmenlerin direkt olarak geri bildirim alamamasının eğitimde kalitesizliğe yol açacağını da, eğitimci ve psikologlardan aldığım bilgiler sonrasında ifade etmiştim.

İhbarımızı değerlendiren Tokat Milli Eğitim Müdürlüğünün, okullara bu hususla alakalı bir yazı gönderdiği bilgisine ulaştım.

Tebrik ve teşekkür ediyorum…

Henüz tam anlamıyla yazıdaki uyarı, ilgili öğretmenler tarafından ciddiye alınmış olmasa da, bazı öğretmenlerin bu uygulamaya son verdiğini mutlulukla öğrendim.

Daha önce de dediğim gibi; öğrencisiyle ilgilenen, kendi sorumluluğunu başka öğrencilere yüklemeyen, ödev kontrollerini bizzat kendisi yaparak, çocuğun eğitimindeki gelişimini bizzat ölçen ve eksiğini görerek çalışmalarını buna göre yürüten öğretmenlerimize çok teşekkür ediyor, küçük büyük fark etmeksizin hepsinin ellerinden öpüyorum.

Halen bu uygulamanın aktif kalması noktasında ısrarcı olan öğretmenlere, aldıkları kararı tekrardan gözden geçirmeleri gerektiği tavsiyesini yinelemek istiyorum. Yazı sonrasında birçok okuldan veliler, kendi çocuklarıyla görüştükten sonra bana geri dönüş yaparak yeni bilgiler aktardılar. O bilgilere göre, başından sonuna kadar ilkel ve prensip sahibi hiçbir eğitimci tarafından yürürlükte tutulmaması gereken bu saçma uygulama, hali hazırda 4 okulda 13 derslikte uygulanmaya devam ediliyor ve son derece rahatsızlar. Belki de daha çok yerde uygulanıyor ama bana gelen bilgiler şimdilik bu kadar.

Sevgili Hocalarım… Bu çocuklar bizim size emanetimiz olduğu kadar, sizin de geleceğe bırakacağınız emanetleriniz olacak. Belki halisane bir duygu ile bu işlemin devam etmesi sizin açınızdan işleri bugün için kolaylaştırıyor olabilir. Ama çocukların yaşadığı akran zorbalığı, onlar için atlatılması kolay olacak bir durum değil. Lütfen bu uygulamayı, size gelen talimat doğrultusunda sona erdirin.

Zira, bu uygulamayı devam ettiren öğretmenlerimizin okul ve dersliklerinin bilgisi gelmeye devam ediyor, bundan sonra da gelmeye devam edecektir diye düşünüyorum. Uygulamayı sona erdiren öğretmenlerin çıkarılması sonrasında oluşturacağım yeni listeyi, biraz daha bekledikten sonra yetkililerle paylaşacağım. Listedeki sayılarda düşüş var ve sürekli olarak azalıyor. Bu da gerçekten mutluluk verici.

Kocasına olan sevgim ve saygım nedeniyle deşifre etmediğim, “sırf veliler sussun diye bu uygulamayı kaldırıyorum” ifadesini kullanarak, öğrencileri aracılığıyla velilere laf sokan, oysaki taşkın olsa bir çiçek saksısı kadar yer doldurabilecek hanımefendi de dahil olmak üzere, bir şekilde gerçeği görüp uygulamadan vazgeçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.

Allah sizlerden razı olsun…