Tokat’ın doğal güzelliği ile ünlü Topçam Yaylası, bu sene de kışın etkisini gösterdi.

Şehir merkezine kar yağışı düşmezken, yükseklerde kış hüküm sürüyor. Topçam Yaylası, her yıl olduğu gibi bu kış da, bizler için bir kez daha doğanın muhteşem döngüsünü gözler önüne seriyor.

Yaz aylarında cıvıl cıvıl renklerle bezeli olan yayla, kışın beyaz örtüsüyle bambaşka bir güzelliğe bürünüyor. Yazın yeşilin her tonunu barındırırken, kışın karın beyazıyla kaplanıyor. Bu durum, Topçam Yaylası’nın yaz ve kış güzelliğinin ayrı ayrı görülmesine ve mümkünse her anında övülmesini gerektiriyor.

Tokat, aynı anda neredeyse dört mevsimin doruklarda yaşandığı bir yer. Bu durum, şehri farklı iklimiyle yaşanabilir kılan bir özellik haline de getiriyor.

Kışın soğuğunu yaylada, baharın canlılığını şehir merkezinde, yazın sıcağını gölgelik alanlarda ve sonbaharın hüzün dolu güzelliğini ormanlık alanlarda yaşayabiliyoruz.

Sonuç olarak, Topçam Yaylası’nın kış güzelliği, Tokat’ın doğal güzelliklerinden sadece bir tanesi. Her mevsim ayrı bir güzellik sunan Tokat, farklı iklimiyle yaşanabilir bir yer olarak öne çıkıyor.

Bakmayın siz Tokat’tan gitmek istiyorum diyenlere. Giden herkesin özlediği ilk şey, önce bu şehrin iklimi, sonra da insanı. Pişman olanların hepsi şu itirafı yapıyor: “Tokat’a gitmek gerek!”