Türkiye amatör ligi bölgesel bal ligi 2022- 2023 futbol sezonunda lig için start Cumartesi ve Pazar günü oynanacak maçlarla başlıyor.

Ligin nabzını siz değerli okuyucularımız için araştırdım. Tokat bal ligi temsilcileri olan Niksar Belediye spor ve Tokat Belediye spor takımları Karadeniz gurubundalar. Niksar ilçemizin bölgesel bal ligi temsilcisi Niksar Belediye spor takımı bu sezon bölgesel bal liginde 4 sezonu. Tüm Niksar Belediye spor camiası artık bu ligde bu sezon misafiriz hedef 3 lig dediler sezon başı. Tokat ilinin çiçeği burnundaki bal ligi takımı Tokat Belediye Plevne spor ise bizim bölgesel bal liginde bekleme şansımız yok hedef üçüncü lig diyor. Diğer gurubumuzun takımlarının hepsine yakını bu bölgenin takımı veya bölgeyi tanıyorlar. Sivas temsilcisi İskar Cumhuriyet Üniversitesi futbol kulübü ve Erzincan temsilcisi Erzincan Ulalar spor takımları biraz bölge dışından desek de sonuçta onlarda ülkemizin takımları. Karadeniz ilinin en büyük şehri olan Samsun ilimizin 4 tane takımı bal liginde takımlarımızın rakipleri. Bu takımlar Kara Samsun, Atakum Belediye spor, Samsun Büyükşehir Belediye spor ve geçen sezon küme düşen Çarşamba spor takımları mücadele edecekler. Diğer bir komşu ilimizin bal ligi temsilcileri Ordu ilimizin takımları Ünye 1957 spor ve Ulubey Belediye spor takımları bal liginin takımları. Giresin ilimizin bölgesinden onların takımları da Karadeniz bölgesel temsilcileri olarak Bulancak 1926 spor ve Görele spor takımları ligde zorlu yarışta kendilerine üst sıralarda yer bulmaya çalışacaklar. Komşu ilimiz Amasya bu sezon balda tek takımla Suluova Sebat spor takımı ile temsil edilecektir. Gümüşhane temsilcisi Türk Telekom spor temsilcisi ile ligimizin 14 takımı şekillendi. Artık Tokat temsilcisi Tokat Belediye Plevne spor takımı ligin ilk maçında Cumartesi günü zorlu Gümüşhane deplasmanında saatler 14.00 gösterirken ilk maç hedef 3 puan diye sahaya çıkacaktır. Tokat ilimizin bölgesel bal ligi temsilcisi takımımıza zorlu deplasmanda başardılar diliyorum. Ligin ikinci temsilcisi Niksar Belediye spor takımında ise hedef kesinlikle o sene busene deyip ligde 4 sezonda hedef 3 lig deniliyor. Kulüp başkanı Şükrü Kırış artık yeter bal ligi bize tat da vermiyor zevkte vermiyor bu sene balda misafiriz dedi. Başkan rotamızı bir üst lig olan 3 lige kırdık artık biz balda bu sezon misafiriz diyerek lig için sahaya çıkarak rotalarını bir üst lige kırdıklarını söylediler.

KARADENİZ GURUBUNDAKİ TAKIMLARIMIZ

1. NİKSAR BELEDİYE SPOR

2. TOKAT BELEDİYE PLEVNE SPOR

3. ÇARŞAMBA SPOR

4. ATAKUM BELEDİYE SPOR

5. KARA SAMSUN SPOR

6. SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE SPOR

7. GÖRELE SPOR

8. BULANCAK SPOR

9. SULUOVA SEBAT SPOR

10. ÜNYE 1957 SPOR

11. ORDU ULUBEY SPOR

12. ERZİNCAN ULALAR SPOR

13. GÜMÜŞHANE TÜRK TELEKOM SPOR

14. SİVAS İSKAR CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ

Tüm takımlarımıza 2022- 2023 bölgesel bal ligi sezonunda kazasız belasız sakatlıklardan uzak bir lig yarışı diliyorum. Allah’ım tüm takımlarımızın gönlüne göre versin yeşil sahalarda. Yeni sezonda holiganların konuşulmadığı futbolda dostluk ve fair play ve kardeşliğin konuşulduğu bir lig yarışını temenni ediyorum. Yaşasın futbolda dostluk fair play kardeşlik kahrolsun yeşil sahalardaki holiganlar diyorum. Tüm spor severlere bal liginde heyecanlı ve futbolun güzelliklerinin izlendiği bir lig yarışını temenni ediyorum.