Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (TOGÜ SEM) ile Tokat Turizm Tanıtma Derneği (TUDER) iş birliğinde yürütülen "Tokat Tanıtım Gönüllüleri ve Gönüllü Yöneticileri Eğitimi Projesi" kapsamında eğitimlerini tamamlayan kursiyerler, uygulamalı eğitim çalışmalarının ikinci etabı için Niksar’da bir araya geldi.

Program kapsamında kursiyerler, Niksar’ın tarihi ve kültürel değerlerini yerinde görerek teorik eğitimlerini saha uygulamalarıyla destekleme imkânı buldu.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Tokat’a Yeni Vali Yardımcısı
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Tokat’a Yeni Vali Yardımcısı
İçeriği Görüntüle

Tokat Niksar (4)

Niksar’ın tarihi mirası uzman rehberliğinde anlatıldı

Niksar’daki uygulamalı eğitim, kentin yaşayan hafızası olarak bilinen Yüksek Jeoloji Mühendisi Danişmend Hüseyin Şahin’in rehberliğinde gerçekleştirildi. Kursiyerler, gezi boyunca Niksar’ın geçmişine ışık tutan önemli yapılar ve kültürel miras alanları hakkında bilgi aldı.

Tokat Niksar (2)

Tarihi mekânlar tek tek ziyaret edildi

Roma Arsenali ile başlayan uygulamalı eğitim gezisi, Çöreği Büyük Camii, Lülecizade Çeşmesi, Kırkkızlar Kümbeti, Arasta, Mahfel (Adalının) Kahvehanesi, Leylekli Kahve, Ulu Cami, Melikgazi Türbesi, Çam İçi, Niksar Kalesi ve Talazan Köprüsü ziyaretleriyle devam etti.

Kursiyerler, gezi süresince Niksar’ın tarihi dokusunu oluşturan eserleri yerinde inceleyerek kentin kültürel zenginliklerini daha yakından tanıma fırsatı elde etti.

Tokat Niksar (3)

Programda birlik ve dayanışma mesajı verildi

Geziye öğle saatlerinde ara verilirken kursiyerlere yemek programı düzenlendi. Programa Belediye Başkan Yardımcısı, Belediye Meclis Üyesi ve Niksar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Celal Şahin de katıldı.

Eğitim süreci tamamlanma aşamasına geldi

Nisan 2026’da başlayan ve 12 ders modülünden oluşan eğitim programı, Haziran ayının ikinci yarısında tamamlanacak. Kursiyerler, Zile, Niksar ve Tokat merkezde gerçekleştirilen uygulamalı tanıtım eğitimlerini tamamlamalarının ardından TOGÜ SEM onaylı katılım belgeleri ile ilk yardım sertifikalarını almaya hak kazanacak.

Muhabir: Burhan Arar