Tokat Belediye Plevnespor – Bitexen Adana 1954 FK maçı bitiminde değerlendirmeler oldu. Tokat’a namağlup lider gelen ve 1-0 yenerek Adana’ya dönen konuk ekibin Teknik Direktörü Adem Çağlayan, Kulüp Başkanı Menderes Kutlu,Tokat Belediye Plevnespor’dan Muhsin Şenocak açıklamalarda bulundular.

İşte Tokat’taki maçtan geriye kalan açıklamalar:

TOKAT BLD. PLEVNE SPOR CEPHESİNDEN HAKEMLERE SERT TEPKİ

Tokat Belediye Plevnespor Basın Sözcüsü Muhsin Şenocak maçtan sonra hakemlere sert tepki göstererek şunları söyledi:

“Sahada kora kor mücadele oldu ve iki takım da kafa kafaya oynadı. Grubun lider takımına karşı oynadık. İkinci yarının 20-25 dakikasını Özgür’ün sakatlığından dolayı kaçırdım. Maça döndüğümde arkadaşlara sordum, zaten görüntüler de yalan söylemez. Maçta 2 tane çok net penaltımızın verilmediğini söylediler. Tabi bunlara bakacağız artık futbol federasyonu nezdinde gerekli girişimleri kulüp olarak yapacağız. Yani hakemden şuan çok büyük sıkıntımız var. Biz sahada yenilebiliriz mesele o değil ama hakem sahada gördüğünü çalacaktır. Maçın ilk 15 dakikasında ben kendi bilgime güvenerek söylüyorum, rakibin 1-2 pozisyonunda sert hareketlere maçın hakemi prim verdi. Ondan dolayı maç baya sert geçti ve sakatlıklar oldu. Özgür’ün omzu kırıldı yani daha ne söyleyebiliriz? Tamam lider olabilir iyi de takımları var. Biz tebrik edebiliriz o ayrı bir olay ama burada bizim verilmeyen penaltılarımıza ne demeli? Çok ciddi bir şekilde hakkımızın yendiğini düşünüyorum. Görüntülerde de sabit biz bunları değerlendirip gerekli mercilere müracatlarımızı yapacağız. Biz daha önce de ifade etmiştik, buraya üst klasman hakemlerinin gelmesi için. Sahada otoriter ve başarılı hakemler olsun dedik. Sahada bugün hakem adeta yaptığı hataları hatalarla telafi etmek istedi. Adana takımının futbolcuları maçın hakemi ile çok oynadılar, onu da gördük. Artık söylenecek bir şeyimiz yok ama müracat edip hakkımızı arayacağız. Çok iyi durumda olduğumuzu söylemek de hakkımız. Ligde yolumuza devam ediyoruz.”

TOKAT MAÇININ ZOR OLACAĞINI BİLİYORDUK

Biteken Adana 1954 FK Teknik Direktörü Adem Çağlayan maçtan sonra şunları söyledi:

“Tokat maçının zor olacağını zaten biliyorduk. Tokat Belediye Plevnespor takımı bu maça kadar evinde hiç maç kaybetmemişti. Şuana kadar rakibimizi oynadığı maçlarda 3 galibiyet 3 beraberlik 3 de mağlubiyet almıştı ama evinde hiç mağlup olmamıştı. Biz bu maçın potansiyelini ve önemini biliyorduk. Her zamanki oyun anlayışımızın biraz dışına çıkmak zorunda kaldık. Çocuklar da sağolsunlar taktiksel disiplinin hiçbir zaman dışına çıkmayarak sahada mücadele ettiler. Çok doğru bir oyunla skora etki ederek mücadele ettiler. Şampiyonluk yolunda bütün maçların zor olacağını biliyoruz. Tokat’ın şuan bulunduğu potansiyelin daha üstünde bir yerde olması gerekiyor. Bu bizim 9. Maçımız, hemen hemen her rakiplerimizle oynadık ve takımda çok bireysel futbolcularımız var. Tokat Belediye Plevnespor takımına bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum.”

TOKAT BLD. PLEVNE TAKIMINI İZLEDİM

“Tabi rakibimizin daha önce 3 maçını izledim. Bu maçlar Nevşehir Belediyespor, Alanya Kestelspor ve Sebat Gençlikspor maçlarını izledim. İzlediğim maçlara göre bugün sahada taktiksel hiçbir hata yapmadık. Sistemimizi bu maça kadar hiç değiştirmedik ama bu maçta sistemimizi değiştirdik. Yıllar önce Tokatspor’da futbol oynayan Nurcan Güngör abime Tokat’tan selamlarımı görderiyorum. Bizim oynadığımız Muş 1984 Muşspor, Sebat Gençlikspor maçlarında da rakiplerimiz penaltılarının verilmediğini söylediler. Bu maçlarda da hakemler çok eliştirildi ama penaltı var yok ben bilemem ama hakemlerin kötü niyetli olduklarını düşünmüyorum. Bizler teknik adamlar hata yaparak maçları kaybedebiliyoruz. Hakemlerimizin de hata yapma lüksü vardır. Hakemler hakkında konuşmak için maçı tekrar izlemek gerekiyor. Sebat maçında rakibimiz 2 tane penaltımız verilmedi dediler, Muş 1984 Muşspor yöneticileri de penaltımız verilmedi dediler. Bütün bunlarla gündeme gelmek sorun değil!”

SONUÇTA 3 PUAN ÖNEMLİYDİ

Biteken Adana 1954 FK Başkanı Menderes Kutlu maçtan sonra şunları söyledi:

“Güzel bir maç oldu sonuç bizim istediğimiz gibi önemliydi, 3 puanımızı aldık ama rakibimiz ve ligdeki takipçimiz Muş 1984 Muşspor da bu haftayı bay geçti. Rakiplerimizin puan kaybettiği haftada bizim Tokat deplasmanında galip gelmemiz çok iyi oldu. Galip geldik bizim için bu maç artık geride kaldı ve şimdi önümüze bakacağız.”

ADANA 1954 SPOR KULÜBÜ BU İŞİ BİTİRDİ DENİLEBİLİR Mİ?

“Hayır yok öyle bir şey, daha çok maçlar var, bu köprünün altından çok sular akacaktır. Biz diğer takımlar gibi büyük bütçelerle kurulmuş takımlar değiliz. Gördüğünüz gibi sahada mütevazı bir takımımız vardı. Takımda güzel bir yönetim kurulumuz, Başarılı bir teknik ekibimiz ve sahada şampiyonluğa koşan bir futbol takımımız var. Hepimiz bu zorlu lig yarışında yeniyiz ama hedefimiz bizden de yeni. Yeni yolda inşallah sezon sonu bu takım Adana’yı 2. Lig’de temsil eder. Daha bunları söylerken erken ama biz sahada ayağımızı sağlam basarak ilerliyoruz. “

MAÇIN HAKEMLERİNE ÇOK TEPKİ VARDI

“Biz o işlere girmeyiz. ben hakem işlerine hiç girmem ve maçta 90 dakika sonunda galip geldik ben ona bakarım. Hakemi ben tanımam ve galip gelen haklıdır ve bizim için önemli olan 3 puandı aldık, yolumuza bakacağız bundan sonraki maçlarda. Hakeme tepki Futbol Federasyonu ile Tokat Belediye Plevnespor takımının işi. Bu sorun bizim sorunumuz değil, biz işimize bakmak zorundayız. Bugün bizim takım sahada biraz tutuktu. Biz daha farklı futbol oynayan bir takımız ama bazen takımların günü gününü tutmuyor. Ama mücadele açısından dostluk açısından güzel bir maç oldu. Ben ona bakıyorum sonuçta bazen günümüzde olmayabiliriz. Biz bugün sahada günümüzde olmuş olsaydık daha farklı bir sonuç olurdu sahada. Ama tüm stada gelen Tokat Bld. Plevnespor seyircisine teşekkür ediyorum, misafirperverliklerinden dolayı. Tokat yönetimi bize iyi bir ev sahipliği yaptılar ve bizi iyi ağırladıkları için çok teşekkür ediyorum. Tokat basınına maçımızı canlı yayınladılar başta Tayfun Yiğit beye Mustafa Işık ve Arif Sağdıç dostlarıma çok teşekkür ediyorum. Devamlı biz Tokat basını ile görüşüyoruz, fikir alış verişi yapıyoruz. Basındaki bu dostlarıma ayrı bir parantez açmak gerekirse bunlar bizim kardeşlerimiz zaten. Her zaman Adana’ya geldiğiniz zaman misafirimiz olun. Maçlar gelip geçici ama dostluklar kalıcıdır. İnşallah ligin 2. yarısındaki maça tüm Tokat basınını bekliyoruz.”

**

LİDERİN SANA İHTİYACI YOK BE HOCAM

Tokat Belediyespor - Biteken Adana 1954 FK maçının hakemi Şahin Berker hoca grubun zorlu maçında sınıfta kaldı. Bir ara maçta çaldığı düdükleri inanın hiçbir sporsever bile anlamadı. Sahada daha cesur yürekli hakem triosuna ihtiyaç vardı ama maalesef son haftalardaki hakem hatalarına Tokat Belediye Plevnespor takımı da boğun eğdi. Adına yakışan maçta C klasmanı hakemi Şahin Berker maalesef klasını konuşturamadı. Sahada başarılı yönetimi ile maça damga vurmasını beklerdik. Burada liderin aldığı 3 puana kimse bir şey diyemez. Lider belki de sahada bu zorlu maçta 1 puan hesapları yaparken kalecimiz Uğur’un yaptığı inanılmaz hata ile evine 3 puanla döndü. Ama ev sahibi takımın verilmeyen yüzde yüz penaltısına ne demek gerekiyor hocam? Bu maçtaki yönetimin ne adına ne de klasmandaki yerine yakıştı. Hakemlerimiz sahada futbol maçlarını adaletli yönetsinler diye görevlendirilir. Gelgör ki daha ligin ilk yarısı ülkemizde bitmeden hakem hataları ayyuka çıktı. Bunu ben demiyorum hocam, ülkemizin ünlü hakem yorumcuları diyor. Siz hakemler sahada futbola başarılı yönetimleriniz ile damga vurmalısınız. İnanın maçta en başarılı hakem maçın 4 hakemi Murat Demir hocaydı bana göre. Görevini yaptı ama sahada görevini yapmayan bir orta hakem vardı. Hakemlerimiz sahada hatalarını hata ile kapatmak zorunda olurlarsa işte iş o zaman daha tehlikeli oluyor. Siz de zaman zaman hatalarınızı hata ile kapatmak için maçtan koptunuz ve inan çaldığınız düdüklere sen bile inanmadın. Eğer bir futbolcu sahada artık yeter diye size isyan ediyorsa sizin de hakemliğiniz artık yeter. Takımlara zarar vermeden düdüğünü duvara as be hocam.”