Tokat’ın 3. Lig temsilcisi Formül Erbaaspor takımına Play Off yolunda yazık oldu.

3. Lig temsilcimiz Erbaaspor takımına destek vermek için basın olarak Tokat TV’nin Spor Müdürü Mustafa Işık kardeşimle yola çıktık ve Erbaa’ya gittik.

Maça ilgi büyük, bilet fiyatları ciklet parası, tribünler dolu, lidere kardeş takım diye ilgi büyük.

Maça tribünler ilgi gösteriyor, takım iyi oynuyor, maça ev sahibi olarak 3. dakikada penaltı golü ile 1-0 galip başlıyorsun. Sonra ne oldu; Erbaaspor takımı kontra ataklara maruz kaldı. Hani derler ya futbolda atanın da tutanın da iyi olacak diye. Futbol böyle bir oyun bana göre.

Rakip ligde ununu elemiş, eleğini duvara asarak Erbaa deplasmanına gelmiş. Ev sahibi Formül Erbaaspor takımının hem unu hem de eleğe ihtiyacı var ama evdeki hesap çarşıya uymadı.

Buradan ilgililere ufak bir naçizane uyarma yapmak zorundayım. Ligin sonu yaklaşıyor. Halen dünyayı keşfetmenin bana göre bir anlamı yok. Evinde kader maçına çıkıyorsun, maçta skor olarak öndesin, kontra ataklar yiyorsan, takımı hücuma değil rakip gibi kontra atağa göndereceksin. Eğer maçın ilk yarısını skor olarak üstünlükle önde bitiriyorsan hani derler ya altmışa kadar skoru koru takviyeleri yaparsın diye. Erbaaspor maçta 1-0 önde ama elli altıda kontra ataklardan kalesinde golü görüyor tehlikeler yaşıyor. Teknik kadro bir önlem alamıyorsa bu skora kaderinde razı olmak vardır.

Ev sahibi takım olarak son dakika gelen şok gol Play Off şansını zora soktu ama matematiksel olarak şansın devam ettiği sürece bunu iyi kullanmak zorundasınız.

Hafta sonu Karaman deplasmanından alınacak bir başarılı sonuç umutların son haftaya kadar devam etmesini sağlayacaktır.

Bu takıma aldığı skor hiç yakışmadı. Bunu telafi etmek sizin elinizde ama çıkmadık candan umut kesilmez diyorum.