Tokat’ta organizasyon eksikliği ve vatandaşın gösterilerin yapıldığı alana olan uzaklığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına gölge düşürdü

Cumhuriyet…

29 Ekim 1923’te Türkiye’nin yönetim biçiminin Cumhuriyet olduğu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından bizzat ilan edildi.

Cumhuriyet milletimizin fıtratına o kadar yakıştı ki, O’nu korumak için şehit olduk, gazi olduk…

Bu yıl, işte o şehit ve gazilerin kanının emaneti olan Cumhuriyetin 100. yılını kutluyoruz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Tokat’ta da yoğun vatandaş katılımıyla gerçekleştirildi. Katılımın yüksek olacağı da belliydi.

Cumhurbaşkanlığımız, Meclisimiz, Bakanlıklarımız, İletişim Başkanlığımız sürekli çağrılarda bulundu ve yaptıkları çalışmalarla vatandaşları kutlamalara davet etti. Coşku, günler öncesinden vatandaş üzerinde kendisini göstermeye başladı.

Ancak Tokat’ta kutlamaların yapıldığı yerin seçimi, vatandaşların bu coşkusuna ne yazık ki gölge düşürdü.

Spor gösterileri yapıldı… Halk Oyunları sahnelendi. Hatta sahne sanatları bile vardı kutlamalarda… Gösteriler vatandaştan o kadar uzaktı ki, Atatürk makyajlı tiyatro oyuncusunun olduğunu hiç görmediğini söyleyenler oldu. Sözün özü, protokol bölümündekiler ve 150-200 vatandaş dışında kalan hiç kimse bu gösterileri izleyemedi.

Yeraltı çarşısı ile Ziraat Bankası arasında kurulan barikatın arkasında kalan vatandaşlar, bir gazeteci arkadaşımızın uyarısı ile içeri doğru ilerleyebildi. Ama yine olmadı.

Askeri gazinonun olduğu yer ile Akbank’ın arasındaki barikatın arkasında kalanlar bayrak sallamaktan öte geçemedi.

Belediyenin önündeki otobüs durağının önündekiler ise kutlamalar boyunca gösteri yapanların ensesini ve sırtını izleyebildi.

Evet, her şeye rağmen belki coşku güzeldi ama olmadı, kimse hiçbir şey anlamadı.

Bu durumdan şikayetçi olan birçok vatandaş var. Hepsi de aynı şeyi söylüyor. Etkinlikler Stadyum ya da Hıdırlık Meydanında yapılsa herkes izleyebilirdi diye düşünüyorlar ki, ben de öyle düşünüyorum. Ya da kutlamalar illa Cumhuriyet Meydanında yapılmak zorundaysa, neden çok kalabalık bir katılımın olacağı bilinen alana platformumuz bugün kurulmadı? İnanın hiç anlamadım.

Tören geçişi de olmasa ne yapacaktık; bilmiyorum… Bugün 29 Ekim Kutlamalarında umduğunu bulamayan kaç kişiyi önümüzdeki en yakın milli bayramımız olan 23 Nisan Kutlamalarına çekebileceğiz bunu ise hiç bilmiyorum.

Her neyse…

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!

Nice yüzyıllara, nice binyıllara inşallah!