Tayyip Erdoğan olmasa evde ki hanım dahi bize oy vermez!

Bunu söyleyen Tokatlı vekil kendisi için söylemiş. Genel seçimlerde bunun örneklerini Tokat’ta yıllardır biliyoruz. Onun içindir ki seçildikten sonra Tokatlıya eyvallah etmiyorlar. İnşallah hanımlarına eyvallah ediyorlardır!

Toplumun sorunlarının çözümü ve beklentileri ile alakasız bir vekillik yapanların seçmende bir karşılığının olmadığını zaten yaşayarak görüyoruz.

Genel seçimi yazmayacam, vekilleri de!

Yerel seçimlerde seçmen ne bekliyor.

Sosyal projelerin bu seçimde daha fazla öne çıkacağını bekliyorum.

Seçmen üzerinde etkili olacak samimiyetin kurulduğu, farklı sosyolojik gruplarlada sahici temasların olduğu bir seçim atmosferi yaşanmalı.

Dijital mecra adaylığı, ajans adaylığı kısa sürede ilgi görse de seçmende kalıcı desteğe dönüşmüyor, bu sanallığın adaylar farkına geç varıyor. Çıkarı için adayın etrafını sarmış kişiler fotoğraf karelerinde çok itici duruyor.

Otobüslere boy boy afişleri asıp, Gazi Osman Paşa Bulvarına park etmek seçim stratejisi olmasa gerek. Parti bayraklarını yada aday afişlerini görerek kimler seçim tercihlerini değiştirir ki? Bir kişinin dahi oyunu etkilemeyecek bu masraflardan adayların kaçınması gerekirdi. Milletimizin zor zamanlar yaşadığı bu günlerde seçim çalışmalarında israf olmamalı. Ama Tokat’ta o yaptı bizde yapalım diye bir yarış devam ediyor.

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri oldukça hareketli bir siyasi atmosferi getirmiş ve geçtiğimiz beş yıllık dönemde, yerel seçimlerin etkileri özellikle büyükşehirlerde genel siyasete de sirayet etmişti.

Şimdi de Cumhuriyet tarihinin en önemli genel seçimleri sonrasında bir yerel seçim atmosferini birlikte yaşıyoruz.

Bu yerel seçimde mesele siyaset olsada, bu seçimlerin en önemli gündemi yerel hizmetler olacak, genel siyaset çok fazla geçmişte ki gibi olmayacak diye düşünüyorum. Ama Cumhurbaşkanımızın etkisi seçmen tercihlerini etkilemiyor dersem doğru söylemiş olmam.


Belediyelerin, yeni 5 yıllık dönemde projeleri için yeni dış kaynaklara da ihtiyacı var. Belediye bütçesi dışında para bulan başkan hizmet yapıyor. Vaatlerini yerine getirebiliyor.

2019 seçimlerinde öne çıkan projeler yerine sosyal politikalar, afetlerle mücadele, akıllı şehirlere yönelik dijital dönüşümler, istihdam, kırsal kalkınmaya yönelik politikalar daha öncelikli gibi duruyor.


Son beş yılda yaşadığımız COVİD-19, iklim değişikliği, afet sayılarında ve yoğunluğundaki artışlar, çevre kirliliği, dijitalleşen süreçler ve dönüşüm sancıları yeni pek çok sorunda bu seçimlerde öncelik sırasını aldı.


Yeni gündem olan bu sorunlar ve çözümü noktasında ortaya çıkan fırsatlar şehirlerimizi daha yaşanabilir kılmak için yeni olanakları da beraberinde getirdi.

6 Şubat asrın depremi sonrasında şehirlerin yenilenmesi, kentsel dönüşümlerin elzemliği ortaya çıktı. Bu seçimde ana gündem Tokat’ta kentsel dönüşüm ve sosyal konutlar oldu. Şehrimiz bu fırsatları doğru kullanmalı.

Kentsel dönüşüm ve sosyal konutların planlanması, gelecek beş yılda şehrimizin kalkınma yada duraklama yönüne de etki edecektir.

Sosyal politikalar dezavantajlı gruplar adına zorunlu hizmetler olmalı, ancak diğer taraftan şehrimizde ikamet edenlerin hayatını etkileyen modern şehirler, sağlık, ulaşım, altyapı, kentsel dönüşüm, güvenli sokaklar, doğal yaşam alanları, çevre politikaları gibi başlıklar göz ardı edilmemeli.

Şehrimiz genel bütçeden yeni uluslararası havalimanı haricinde çok fazla faydalanmamış durumda iken, , Yıldızeli’nden geçen hızlı trene kolay ulaşım dahil Karadeniz ve İç Anadolu ile karayolu ağlarını güçlendirmeli.


Şehrimizde hayat kalitemizi artıracak ve trafiği rahatlatacak hafifi raylı sistem gelecek beş yılda yapılmalı.
Fuar alanları, millet bahçeleri, sosyal yaşam alanları sorununu da geride bırakmalıyız.

Organize Sanayi Bölgelerimizde yaşanan alt yapı sorunları gündemimizi meşgul etmemeli.

Zor bir dönem yaşayacağımız önümüzde ki beş yılda, Tokat’ta da yerel yönetimlerde tecrübeli, kaynakları doğru kullanan, toplumsal ihtiyaçları bilen, şeffaf olan bir başkan memleketin başkanı tekrar olsun dileğindeyim.

26 Mart’ta Tokat’a gelecek olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, her ne kadar genel siyasetten uzak bir seçim desekte, başkanlık seçimlerine etki edeceği aşikardır.

Cumhurbaşkanımızdan Tokatlıların, emeklinin, dar gelirlinin, gençlerin isteklerine cevap verecek bir şekilde yerel çalışmaların yapılmasına destek vermesini beklemesi haklarıdır.

Nihayetinde, Ankara, İzmir, İstanbul adayları seçim vaatlerinde bu isteklere karşılık gelecek maddeler koymuşlardır.

Hayatımız yeteri kadar zorlaşırken, bu zorlukları aşmamıza yardımcı olacak bir yerel yönetim şekli oluşturulmak zorundayız.

Tayyip Erdoğan olmasa evde ki hanım dahi bize oy vermezden öte, yerelde millete dokunan, takdirlerini ve dualarını alan yerel siyasetçilerimiz var.

Beni adamım, benim siyasetim sezonu kapanmıştır.

Siyaset artık tamamen yerelleşmelidir. Ankara’dan Artova yönetilemez!

Saygılarımla