MasterChef Türkiye’nin bu akşamki kaptanlık oyunu yine nefes kesti. Yarışmacılardan, geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezi olan lahmacunu yapmaları istendi. Programın heyecan dolu anlarında Danilo Şef ve Mehmet Şef arasında ise "Lahmacun soğanlı mı, soğansız mı yenir?" tartışması yaşandı. Danilo Şef lahmacunu soğanlı yemeyi tercih ederken, Mehmet Şef ise soğansız tüketmenin daha doğru olduğunu savundu. Peki, siz lahmacunu nasıl tercih edersiniz? İşte MasterChef'te geçen bu tartışmanın yanı sıra çıtır çıtır lahmacun tarifinin detayları…

66E8710A581541832Ebed563

Lahmacun Nasıl Yapılır?

MasterChef 2024'te bu hafta geleneksel lezzetler ön plana çıktı. Yarışmacılardan istenen lahmacun, izleyicilerin ilgisini çekti ve sosyal medyada büyük yankı buldu. "Lahmacun nasıl yapılır?" sorusu, özellikle MasterChef takipçileri arasında popüler hale geldi. İşte, evde kolayca yapabileceğiniz lahmacun tarifi

66E8710A581541832Ebed567

Malzemeler

İç harcı için:

Evinizde Kolayca Yapabileceğiniz Milföy Hamurundan Pratik Pasta Tarifi Evinizde Kolayca Yapabileceğiniz Milföy Hamurundan Pratik Pasta Tarifi
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tutam maydanoz
  • 500g kıyma
  • 1’er tatlı kaşığı kırmızı toz biber ve pul biber
  • 1’er çay kaşığı karabiber ve kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hamuru için:

  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 su bardağı su

Evde Lahmacun Yapımı

İlk olarak iç harcımızı hazırlamak için soğan, biber ve domates gibi sebzeleri rondodan geçirin. Ardından, kıymayı ve baharatları ekleyerek iyice karıştırın. Harcı hazırladıktan sonra buzdolabında dinlenmeye bırakın. Bu sırada hamurunuzu yoğurun ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar devam edin. Hazır olan hamuru dinlendirin ve sonrasında ince ince açarak lahmacunlarınızı hazırlamaya başlayın.

Hamurlarınızı pişirme kağıdıyla birlikte tavada hafifçe pişirdikten sonra fırında son halini verin. Her bir lahmacun çıtır çıtır olana kadar pişirin. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

  • İnce hamur: Lahmacunun hamurunu ince açmak çıtırlığını artırır.
  • Dinlenmiş harç: İç harcı dinlendirmek lezzetin daha iyi karışmasını sağlar.
  • Fırında son dokunuş: Lahmacunları önce tavada hafif pişirip sonra fırında pişirmek, mükemmel sonuç elde etmenizi sağlar.0X0 Masterchef Kaptanlik Oyununu Kim Kazandi 16 Eylul 2024 Masterchef Kirmizi Ve Mavi Takim Kaptanlari Kimler Oldu 1726512982309

Danilo Şef ve Mehmet Şef’in Tartışması: Soğanlı mı, Soğansız mı?

MasterChef’te Danilo Şef’in lahmacunu soğanlı yemeyi tercih etmesi, Mehmet Şef’in ise soğansız daha iyi olduğunu söylemesi üzerine yarışmacılar ve izleyiciler arasında bir tartışma başladı. Lahmacunu nasıl tercih ediyorsunuz? Soğanlı mı, soğansız mı?

Hq720

Muhabir: Burhan Arar