Zannediliyor ki hiç kimse bilmiyor. Oysa Geyras'ta  yalan söylüyor Hıdırlık köprüsüne geliyor ya öyle miymiş miş diye toplumu manipüle ediyorlar...

Tokat'ta kim ne yapıyor herkesin biri var. 

Ama kötü bir alışkanlık var kişiler parasıyla makamlarıyla tartılıyor, karşılanıyor,  kimse kimseye sen şusun diyemiyor...

Çıkar ölçeğinde bir durum var ve kişiler rüzgara göre yön değiştiriyor...


Sosyal mecradaki aşırı kirlilik. Bunun en kötü örneğini Erbaa'daki patlamada yaşadık...

Hiçbir iş yapmadan sadece dedikodu üretmek... Tembeller ordusu var. Birilerine sırtına dayamış, devletten maaşını alıyor, akşama kadar dedikodu ediyor, akşama kadar iş yerinde yatıyor akşama kadar herkesin hakkında konuşuyorlar.

Siyasi sahipsizlik. Maalesef Tokat devletimizin imkanlarından faydalanan iller sıralamasının en sonunda...

Devlet tarafından yapılan yatırımların uzaması. Bunun en büyük örneğini Tokat Niksar yolunu gösterebilirim...

Devlet dairelerinde işlerin uzaması. Devlet dairelerinde çok ciddi bir laşkalaşmışlık var,  liyakatsizlik var... Bilgisayarın başında haberleri takip ediyorlar oyun oynuyorlar, ama vatandaşın işine gelince suratlara asık. Bir dilekçe veriyorsunuz cevabını siz takip etmediğiniz sürece alamıyorsunuz..

Devlet memurlarının vatandaşa adaletsiz davranması.

Tokat organize sanayideki karışıklık, güvensizlik. Buraya yazsam insanlar yıllardır burada kendilerine alan oluşturmuşlar. Orada söz sahibiler istediklerine yer vermişler istediklerine de vermemişler. Tokat Organize Sanayiküçülmüş iş adamı kaçmış kimsenin umurunda değil. Sorunlar dağ gibi yıllarda çözülmeyi bekliyor.

Tokat'a yeni istihdam alanları oluşturacak iş alanlarının açılmaması. Ne devletimiz ne özel sektörümüz Tokat'ta büyük fabrika kurabilecek bir çalışmayı maalesef yapmıyor. Yeni istihdam alanlar için çok küçük yatırımlar var. Özellikle katma değer üretecek yeni fabrikalarımız maalesef yok.

Tokat merkezle ilçelerin koordinasyon kopukluğu. Her ilçe bağımsız fevletler topluluğuna ait gibi davranıyor. Tokat birliğini ve en önemlisi birlikte olmanın gücünü kaybetmiş durumda.

 Bunlardan şu an en önemlisi Tokat Ticaret ve Sanayi Odası. TSO Tokat'ın birleştirici gücü hem Tokat'ta hem de Türkiye'de ki en büyük lobisidir. TSO'yu öğleden sonra çok detaylı yazacam.

Siyasi rant. İnsanlara bakıyorsunuz, normal maaşlarının  kazançlarının belki 100 katı bin katı  milyon katı bir yaşam içerisinde yaşıyorlar. Bunun tek sebebi var siyasi dokunuş. Yani devletin imkanlarının birilerine peşkeş çekilmesi...

Tokat'ta bayağı mayınlı alanlar var dedikoduları yapılıyor ama kimse yazmıyor.

Peki bunlarla alakalı çözüm yolu ne. 

Birbirinden saklanmamak, gizli iş çevirmemek, şeffaf olmak, devletin imkanlarını millete kullanmak. 

Ve en önemlisi bir araya gelip sürekli tartışmak. 

Kaybolan Tokat lobisini hem Tokat için hem de Türkiye için yeniden oluşturmak. 

Dedikoduculara fırsat vermeyip gerçek neyse onu kamuoyuyla paylaşmak. 

Sürekli kişilerin ayağını kaydırmak için kötü planlar yapmamak..

Sevmek, saygı duymak millet için Allah rızası için çalışmak.

Tokat'ı yeniden planlamalıyız.

Genç dinamik yeni yönetici arkadaşlarımız var. Eskiyi bıraksınlar, Tokat'ı sıfırdan geleceği ile alakalı otursunlar konuşsunlar...

Önyargılardan kurtulup herkesin bir araya geldiği, herkesten faydalanabilecek bir şehir neden olmasın...

Bunlar çok detaylandırabilirim,
 yaz boyunca tane tane yazmaya devam edecem. 

Vesselam