Tokat FK 15 Haziran 2021 tarihinde genel kurulunu yaparak Tokat ve bölge sporunda ağırlığını hissettirmeye başladı.

Tokat FK baş teknik sorumluluğa Orhan Yazıcı’yı getirerek çalışmalara hızlı bir şekilde başladı. Teknik heyete Tokat’ta futbola gerek kaleciliği ile gerekse takımların zor durumlarında hocalık yaparak Tokat futboluna hizmet eden Mahmut Baycu’yu teknik heyete ekledi. Diğer taraftan Pele lakaplı Enver Urgancı’yı da sportif direktörlüğe getirdi.

Bildiğimiz kadarıyla futbolcu seçimleri ve idmanlar ara vermeden devam ediyor. Bizler Tokat FK’yı Tokat futbolu açısından önemli bir seçenek olarak değerlendiriyoruz. Eğer takım 2021-2022 sezonunda şampiyon olup Bölgesel Bal Ligi’ni zorlayabilirse bu büyük bir başarı olacaktır. Burada şehir spor kamuoyunun, il yöneticilerinin, siyasi parti temsilcilerinin Tokat FK’ya her türlü desteği vermeleri önemlidir. Artık Uzunburun Tesisleri derhal A.Ş.’den alınarak, amatör Tokat futbol yapılanmasına verilmelidir. Bu desteklerin verilmesi halindi beş yıl içerisinde profesyonel liglerde mücadele edilebilir.

İlçelerin futbol takımları merkezi kat ve kat geçmiş olup bu Tokat merkez spor yapılanması için büyük bir eksikliktir. İlimizde mevcut 600’e yakın amatör ve daha altı sporcunun kendini ifade edeceği bir futbol zemini kalmamıştır. Bu eksiklik Valilik ve Belediye Başkanının çalışmaları ve bu kulüplere destek vermeleri ile çözülebilir.

Tokat FK takımını desteklemek hemşerilik bilincine göre önemli bir görevdir. Hiçbir borcu olmayan sıfırdan bir takım kurulmuş ve önümüze gelmiştir. Bu filizi yaşatmak için tüm Tokatlıların, Milletvekillerinin, Valinin, Belediye Başkanının, tüm sivil toplum örgütlerinin, iş adamlarının, eski kulüp başkanlarının, taraftarların ve tüm sporseverlerin çaba göstermeleri gereklidir. Bu destekler bu takımlara verilmediği takdirde ah vah çekmenin bir anlamı olmayacaktır. 53 yıllık Tokat spor mirası berhava edilmemelidir. Küçük hesaplar yapılırsa bir arpa boyu yol gidilmez, şehir olarak yerimizde sayarız.

Tokat FK yönetimi İstanbul temsilciliğini açmış olup İstanbul’da da hemşerilerimizi harekete geçirmeye çalışmaktadır. Tokat dışında bulunan hemşerilerimizin de Tokat FK takımına her türlü desteği vermeleri önemlidir. Sonuçta alınacak başarı tüm şehrimize ait olacaktır.

Komşu ilimiz Sivas’ın Süper Lig, 2. Lig ve Bölgesel Bal Ligi’nde takımları bulunurken, Tokat’ın merkezi futbolda takımsız kalmıştır. Amatör futbolcular, Tokatlı teknik adamlar, binlerce seyirci çevre illere maça gitmektedir. Bu taraftarlara bu işkenceyi yaşatmak kimsenin ne hakkıdır ne de haddidir. Tokat şehrimiz en kısa sürede en az 2. Lig’de temsil edilmelidir. Bu şehrin evlatları inşallah bunu başaracaklardır.

Öte yandan futbolcu adayı kardeşlerimizi de Tokat milliyetçiliği adına Tokat FK sahlarında mücadele etmeye çağırıyorum. Bu şehrin futboldaki başarısı için herkesi taşın altına elini koymalarını bekliyoruz.