Köşe yazımı Efsane Valimiz Recep Yazıcıoğlu’nun yolundan giden Tokat Milletvekili Yücel Bulut ve Mehmet kemal Yazıcıoğlu’nu kısa bir analiz yapmak istedim.

Kazanan Tokat olsun.

Annesinin kucağında ki o çocuk, Efsane Valimiz Recep Yazıcıoğlu'nun fotoğraftaki oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, 35 yıl sonra Tokatlılara umut oldu ve Tokat Belediye Başkanlığı'nı kazandı.

Recep Yazıcıoğlu’na vefa örneğini gösteren Tokat, Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’nu bağrına bastı ve sandıkta %55 oy gibi büyük bir oy oranı ile desteğini gösterdi.

Tokat’taki sonuçlar özel çalışılmalı, özel konuşulmalı bence.

Tüm anketçiler, tüm analizler ters köşe oldu. 

Tüm savları millet yanılttı.

Yazıcıoğlu’nun yüreğindeki sevgisini, vefasını karşılıksız olarak Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’na verdi.

 İki-üç ay öncesine kadar Tokatlıların Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’ndan haberleri yokken, nasıl oldu da belediye başkanlığını kazandı.

Üç faktör var.

Birincisi, Yücel Bulut. Yücel Bulut 2018 yılından itibaren Tokatta millete umut oldu. Millet güvendi. 28 Mayıs seçimlerinde de %35 gibi oyunu artırarak bu güveni sandıkta göstermişti.

Tokat seninle gurur diye bağıran meydanlara, ben sizin için görevim neyse onu yaptım, ben sizinle gurur duyuyorum, sizin evladınız olmaktan gurur duyuyorum diyerek gönüllere giren Yücel Bulut kazandı.

Yapmacık dokunuşlardan bıkan seçmene, samimiyetle sarılanlar kazandı.
Besleme basınla, besleme STK ile çalışanlar değil, şehirde imzası olan, derdi olanlarla çalıştığı için Yücel Bulut karşılık gördü. 

Seçimden seçime kapısı çalınan seçmene, Recep Yazıcıoğlu ile ilgilenen, düğününde, kaza geçirdiğinde, cenazesinde Şevki Erek gibi arayan, soran ziyarete giden Yücel Bulut.

Bu siyasi mirası kendi siyaseti olarak aldığından sevildi, güvenildi.

Bu oylar Yücel Bulut’un siyasetine güven oylarıdır.

İkincisi Süper Vali Recep Yazıcıoğlu’nun kalplerde yaşayan sevgisi. 

Recep Yazıcıoğlu Tokat’ta görev aldığı dönemde öyle bir dokunmuş ki milletin hayatına 35 yıl sonra bugün’ “Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek, on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik, yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir.” Sözünün tezahürü olarak oğlu Kemal Yazıcıoğlu’na geri döndü.

Üçüncü faktör ise iyi kadro.  İsmet Özel'in dediği gibi ''İkna edilmişlerle yola çıkılmaz. Yola, inanmışlarla çıkılır.

 MHP İl İlçe Teşkilatları hedeflerine o kadar inanmışlardı ki kazanma inançlarını tüm Tokatlılara inandırdılar. İl Başkanı Mustafa İpek, Merkez İlçe Başkanı Murat Yücel, Basından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı meslektaşım Musa Özdemir bu inanmış kadrodan sadece üçü.

Bugün A Haber Bölge Müdürü Murat Onur, Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ile yaptığı yayını izledim. 

Yazıcıoğlu ‘Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere her şeyin ötesinde Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli bizi bu göreve layık gördü ona ve tüm teşkilata çok teşekkürlerimi sunuyorum. Başta da Yücel Bulut beye sayın milletvekilimize o da bütün seçim kampanyası döneminde benim yanımdan ayrılmadı. Teşkilatımızın tüm üyelerine teşekkür ediyorum.

Rahmetli gibi tam bir devlet adamı olmak yolunda ilerleyeceğimden kimsenin şüphesi olmasın’ mesajını verdi.

Yazıcıoğlu sözü verdi seçim sürecinde, Yazıcıoğlu sözünü tutar dedi, milleti peşinden sürükledi.
Milletimizin dediği oldu.

5 yıl süresinde Şehrül-Emin olarak Yazıcıoğlu oldu.

İlçe Başkanları Erbaa’da Ertuğrul Karagöl ve özellikle Turhal’da Erdem Ural’ı özellikle diğer köşe yazımda detaylı yazmayı düşünüyorum.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu çok çalıştı arkasında güzel eserler bıraktır. Şehre değer kattı. Bir yazımda özel yazacam Eyüp Eroğlu’nu… Nasıl kazandı, neden kaybetti…

Memleketimize seçimler hayırlı olsun.

Saygılarımla