Tokat’ta mayınlı alanlardan bir tanesi Tokat Ticaret ve Sanayi Odamızdır.

Herkes konuşuyor ama şehrin en önemli sivil toplum örgütü adına ciddi bir çalışma yapılmıyor.

İş adamalarının birbirleri ile olan ilişkilerinden dolayı maalesef Tokat Ticaret ve Sanayi Odamız feda ediliyor diye düşünüyorum.

Tokat Gazeteciler Cemiyeti tarafından bu sene ilki düzenlenen “Tokat Siyaset, İş Dünyası ve Medya Buluşması” programında Tokat Ticarete ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Gökdere, Tokat OSB yönetiminde biz yokuz deyince kurşun gibi geldi bana bu söz.

Tokat Ticarete ve Sanayi Odası, Tokat Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu toplantısına katılamıyorsa, davet edilmiyorsa, yada dışarıda bırakılıyorsa büyük sorun vardır.

Tokat Siyaset, İş Dünyası ve Medya Buluşması’nda TSO Başkanı Fatih Gökdere’nin protokolde olmamasıda sorundu.

Tokat Siyaset, İş Dünyası ve Medya Buluşmalarını sık sık yapmalıyız ki sorunları da açık açık tartışalım.


Tokat Ticarete ve Sanayi Odası deyince son 10 yıldır kafalarda ünlem işareti oluşuyor.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odamızda, Ahmet Arat’ın ikinci dönemi, sonrası Ali Çelik maalesef hiçbir iş yapmadan geçti diyebilirim. 

Ne organize sanayi Bölgemizde ne de Tokat Ticaretinde etkili oldu odamız.

Kişisel konuların tartışıldığı bir kurum haline geldi.

Bizim için, Tokat Ticaret ve Sanayi Odamız marka değeri iken ve çok önemli olması gerekirken kişiler ön plana çıkıyor ve kişileri konuşup duruyoruz.

Hep aynı kişiler ama, şehir yenilenmiyor ya da şehirde birileri hep biz olalım diye parasal gücünden dolayı şehrin tamamına mobing yapıyor.

Tokat’ın seçilmiş en büyük sivil toplum örgütü şehir için ticari bir rol biçemiyor.

Ankara’da lobi faaliyeti yapamıyor.

Çevre illerin aylık ihracat rakamları her ay TÜİK tarafından açıklanırken ben kıyas yapıyor ve kendimi ezik hissediyorum şehrimin ticaretini statiklerde gördükçe…

Tokat Ticaret ve Sanayi Odamızda seçimler olalı 18 ay oldu. Ticaret ve Sanayi Odası'nın 25 yeni meclis üyesi seçilirken, Üç başkan adayının yarıştığı seçimlerde iş adamı Erol Can'ın listesinden 12 meclis üyesi, mevcut başkan Ali Çelik'in listesinden 8 meclis üyesi, iş adamı Sami Ülkü'nün listesinden 5 meclis üyesi seçimi kazandı.
Üç adayın mecliste başkan olacak çoğunluğu elde edemeyince Ali Çelik’in listesinden seçime giren Fatih Gökdere, Erol Can’ın tarafına geçerek sürpriz bir şekilde Tokat Ticaret ve Sanayi Odamızda yeni başkanımız oldu.

Benim için Ali Çelik olmasında kim olursa olsun diye düşündüğümden Erol Can yada  Fatih Gökdere’nin, Sami Ülkü’nün başkanlığa oturması yeterliydi. Çünkü, kimse Ali Çelik’ten daha kötü Tokat Ticaret ve Sanayi Odamızı temsil edemezdi.


Tokat Ticaret ve Sanayi Odamızda başkan şu an Fatih Gökdere’dir. Seçimlerde 12 meclis üye ile birinci sırada seçilen Erol Can ile ne tür anlaşma yaptı bilemem. Erol Can çoğunluğu aldığı halde aday olmayıp meclis üyelerinin Fatih Gökdere’ye oy vermesi sürecinde çok büyük bir fedakârlık yaptın, Tokat bu fedakarlığını asla unutmaz diyen bendim.

Mühür kimde ise Sultan Süleyman O’dur. Tokat Ticaret ve Sanayi Odamız meclis üyesi arkadaşların içsel meselelerden dolayı Fatih Gökdere’yi yalnız bırakmalarını doğru bulmuyorum. 
Tokat Ticaret ve Sanayi Odamız hepimizindir. 

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası adına yapılan her türlü eksiklik olumsuz algı hepimizin sorunudur.

Sorun varsa oturun çözün. Kocaman kocaman adamlarsınız. Şehrimizde marka isimlersiniz. 
TSO Başkanı Fatih Gökdere, TSO Başkan Vekili Erol Can, TSO Meclis Başkanı Emin Yılar, 
Erenler AVM Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Sansar, Ak Parti İl Başkanı Ali Özer  ve diğer arkadaşlar 
Tokat Ticaret ve Sanayi Odamızın gelecek 30 aylık dönemi hepimizi çok yakından ilgilendiriyor. 

Bizim göz bebeğimiz Tokat Ticaret ve Sanayi Odamız için bir araya gelin ve odamız asli görevlerinin yanısıra şehrimizin kalkınması için projeler yapsın, OSB’de etkili olsun…

Yoksa bu şehrin kayıp yıllarının hesabını sizden bilirim.

Vesselam.