Yıllar önce Tokat’ın sevilen simalarından ve Milli Eğitim Bakanlığı başmüfettişlerinden rahmetli Zakir Doğan amcam vardı. Kendisi nazik, kibar konuşma üslubu ile tam bir İstanbul beyefendisi denir ya, o misal bir muhteremdi.
Eğitimciliğin verdiği öğreti dürtüsünü öyle güzel ve nazik bir lisanla anlatırdı ki, haklı olduğunuza kanaatiniz tam olan bir konuda dahi tekrar kendinizi check-up yapma gereği hissederdiniz.
Rahmetli Zakir amcam, 80-90lı yıllarda o dönemki babama ait yeni tokat gazetesinde uslübu lisanınca yazılar yazardı. İstemek işi almanın yarısıdır, bunun içinde sözünüz, ifadeniz, yaklaşımınız ve talebiniz kısa net ve birbiriyle uyumlu olmalı, derdi.
Bazı yazı ve kelamlarını hatırladığım Zakir amcam, bir talebi olup bunu gazeteden yaptığında, başlık olarak, “Açık Mektup”, “Açık ve Net Talebim” gibi zor olan kısmı baştan belirtirdi.
Eminim ki dönemlerinde talepkar işlemlerinin %99’unu hale yola koymuşlardır.
Buradan hareketle bende “Mehmet Ersoy’a Açık Mektup” yazdım.
Mektuba ait detayları vermeden önce bir konunun önemine binaen bilgi de vermek isterim. Biliyorsunuz ki Tokat İl Kültür Turizm Müdürlüğü il müdürü yaklaşık bir yılı aşkın süredir yok. Bu konuda pek çok haber ve yazılar da yazıldı. Neredeyse Wanted diye başlık atacağız. Ancak siyasi iradenin bir türlü yerine koyamadığı bu boşluğun altında türlü mazeretler var.
Ancak benim ve benim gibi gazeteci arkadaşlarımızın edindiği bilgilere Tokat İl Kültür Turizm Müdürlüğüne Tokat Belediyesi Özel Kalem Müdürü M. Akif Erten’in ismi geçiyor.
M. Akif Erten, hem devlette hem özel sektörde öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. Ak Parti kuruluşundan itibaren içerisinde yer aldı. 2007 ve 2011 dönemlerinde milletvekili adayı oldu. 2014 yılında da Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu ile Basın Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve en son Özel Kalem Müdürlüğü yapıyor. Yani hem siyasi hem halkın içerisinde hem de bürokrasi noktasında yüksek lisansını tamamladı. Eğitim alanı olan coğrafya yapacağı turizm hedefleri içinse temel taş olacak.
Yine gazetecilik kulislerinden bir bilgi paylaşırsam, yerel siyasetçilerimiz ince hesaplarla bu işi ötelemeyi seviyorlar.

Sorulduğunda en büyük neden!
Tokat İl Kültür Turizm Müdürlüğüne Tokatlı biri müdür olamaz!...
Çok uzatmayacağım. Ahamda Sivaslı Sivas'ın koltuğuna oturmuş…
https://www.bizimsivas.com.tr/guncel/kultur-ve-turizm-muduru-teoman-karaca-oldu/
tıklayın ve bakın. Olur mu olmaz mıymış.
Demek ki bizdeki usul yine aynı ve değişmiyor, el elin eşeğini ıslık çalarak alıyor…
Takdiri yine siyasi irade ve Tokatlıya bırakmak gerek.
Ancak şunun da iyi bilineceği kanaatindeyim. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet N. Ersoy yerel sıkışmışlığa en iyi çare olacak ve 12-13 aydır boş tutulan makamı en doğru şekilde dolduracaktır.
Gelelim Mehmet Ersoy’a Açık Mektuba!...
Sayın Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ersoy beyefendi!...
Son dönemde Tokat’ın can alıcı noktalarında imar ve revizyon hareketleri ortaya çıktı. Yyaklaşık 12-13 yıldır çözüm noktası oluşmayan veya oluşturulmayan eski Tokat Sigara Fabrikası arazisini hayata geçirmek, şehrinde bir çok noktada tıkanmaya yüz tutmuş trafiğine çare olmak adına bir çalışmanın olup olmayacağı konusunda şehri aydınlatmanızı arz ve talep ediyoruz.