Ak Parti Tokat’ta temayül yoklamasını yaptı. Temayül sonuçları ve kimlerin Ak Parti’den milletvekili adayı olacağı konusu merak edilirken gazeteci gözüyle meseleye farklı perspektiften bakacağım.

Bizler Tokat’a milletvekili isterken vekillerimizden şehrimizi tanımasını, sorunlarını bilmesini, güçlü ve zayıf yönlerini tespit etmiş olmasını istiyoruz. Böylece görev yapacağı süre içerisinde şehre bir katma değer sunabilsin, yaralarına merhem olabilsin.

Bu şehrin sorunlarını en iyi bilenler, şehrin ilçeleri ile birlikte nelere ihtiyacı olduğunu en iyi bilenlerin başında hiç şüphe yok ki gazeteciler gelir. Hem yönetim kademelerinin hem de yönetilenlerin arasında köprü vazifesi gören gazeteciler her şeyden en iyi haberdar olanların başında gelir. Gazeteciler herkesi dinlerken bir taraftan da çözümler üzerine kafa yorarlar.

Mesaisini bu işler için kullanan, sadece bir kesimin ya da grubun içerisinde kalmayıp her meslek kolunu, halkın her kesimini tanıyan onların beklentilerini ve çözüm önerilerini ortaya koyabilen gazetecilerdir.

Mesleğe başladığı günden bu yana işi gücü, aşkı Tokat olan bir 27 yıllık gazeteci arkadaşımız Hüseyin Kömür, Ak Parti’den vekil adayı olmak için başvuru yapmıştı.

Temayül öncesinde ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek derdini sevdasını paylaştı. Gazeteciliğin Tokat ile sınırlı kalmaması bir ayağının hep Ankara’da olması da onu hem Tokat siyaseti hem de genel siyaset konusunda insanlara bir şey söyleyebilecek bir donanıma sahip olduğunun en açık göstergesi oldu.

Şimdi şehir olarak buna ihtiyacımız var. Tokat’ın gözü kulağı olacak, kalbi Tokat için atan bir vekil olarak Hüseyin Kömür, sahip olduğu donanımla şehrimize değer katacaktır.

Daha seçim sathına yeni girildiği günlerde ben buradayım diyen, Tokat için buradayım diyen gazeteci arkadaşımızın gecesini gündüzüne katacağına biz inanıyoruz.

Siyaset halk için yapılır diyoruz. Davasına olan inancı, ilk dakikadan itibaren ortaya koyduğu perspektifler ve gayretinin önümüzdeki süreçte de hiç eksilmeden devam edeceğine inanıyor, bu yolun hem kendisi hem de şehrimiz için hayırlı olmasını diliyoruz.