Turhal, çekişmenin kucağında mı? Kucağına atılmaya mı çalışıyor.

Turhal siyaseti iki parçaya bölünmüş, kim kimi tanıyorsa kendince ekip oluşturup önümüzdeki yerel seçimlere hazırlanıyor. Yani iş kurumsallıktan çıkmış, bireyselliğin ön planda olduğu belki menfaatlerin daha da ön planda olduğu günlere gebe sanki.

Önceki gün bir açılış fotoğrafında gördüm, “ Ak Parti İlçe Başkanlığı” yazıyor. Ya çok güzel de ilk aklıma gelen başkan kim acaba dedim. Nedense tanımıyor, hatta ismini bile bilemiyordum.

Sordum; bin ah işittim.

Hani bizde bir ifade vardır…

Elllaam.. diye başlar.

Ellammm… Turhal’da bu işler çorba kazanına düşmüş, birileri de altına ha bire odun atar olmuş.

Mevcut belediye başkanı İlker Bekler ve onu istemeyen bir grup oluşmuş. Bu çok mu absürt bir şey. Bence değil. Nihayetinde seçim demek ekiplerin çekişmesi demek. Buraya kadar her şey normal. İlker başkanında kendisine daha yakın bir başkanla çalışmak istemesinden doğal bir şey yok.

Bir üst aklın bunları hizaya çekmesi gerekir, diye düşünülür. Yani aday olmanın doğallığı kadar, yarışında doğal olması gerekir. Ama şunu belirtelim yarış adaylar arasında mı geçiyor, siyasetçiler arasında mı? Belli değil. Gerçi yarışta seçim yarışı bile değil.

Anlaşılan burada siyaset ilçe başkanını seçemeyecek kadar kısır bir döngünün içerisinde. Edindiğim kanaatlere göre milletvekilleri Yusuf Beyazıt ve Cüneyt Aldemir sanki bir cenahta, Mustafa Arslan başka bir cenahta gibi geliyor.

Aslında Turhal başı boş bırakılmış bir görüntüye taşınmak isteniyor. Beş aday Ankara’ya çağrılıyor, iş nerdeyse kuraya bırakılır haller yaşanıyor. Doğası gereği olacak olan da olmuyor.

Şüphe oluşmaya başlar mı?.

Ben şüphelenirim, acaba Turhal’da kişiye ya da kişilere özel bir başkan mı aranıyor? diye. Nihayetinde 5 seçkin aday ortaya çıktığına göre beklenen nedir? Parti kriterlerine göre birisinin atanması olur.

Ama burada ters bir trafik olduğu aşikar.

Kim çözer?

Olması gereken sizce de il başkanlığı değil mi?

Peki il başkanı Ali Özer ne yapıyor?

Bence bu soruya kendisi cevap versin.

Turhal’da veya başka ilçede ilçe başkanı olup olmaması önemli mi?

İşin doğası gereği önemli, memlekete gelecek bürokrat için bile önemli, kaymakam bile olsa gelmek istemez ve geçici görevle başka ilçeye tayinini ister. Sende geçici biriyle zaman geçirirsin. Olmaz diye bir şey yok ancak burası 80 bin nüfuslu il olmaya aday bir ilçemiz. Hadi deyince öyle kolay kolay vazgeçilemez.

Ben bişeylerin vurgusunu yaptığıma inanıyorum. Daha detaylı ne anlatabilirim, onu da kaleme alırız elbet.